Feeric Fashion Week – când avangarda și istoria se întâlnesc

Timp de citire: 3 minute

Gliter, culori, avangardă și … locuri inedite. Moda este o artă, iar Feeric Fashion Week o ajută să se integreze acolo unde îi este și, ai putea spune la o primă vedere, unde nu îi este locul. Explozie de culori, asocieri de materiale fine și brute, texturi naturale și combinații creative sunt integrate și admirate în contexte nonconformiste, în peisajele sibiene.

Aflat la ediția cu numărul 11, evenimentul Feeric Fashion Week aduce, în perioada 17-22 iulie, la Sibiu, peste 30 de designeri, nume sonore sau în ascensiune la nivel național și internațional.

The Woman Magazine_Feeric Fashion Week2

Despre modă și avangardă, într-un oraș axat pe istorie, cultură și tradiții

Proiectul a început acum unsprezece ani, la inițiativa lui Dumitru Preda, omul din spatele brandului Mitichi, care a vrut să arate Sibiului și un altfel de eveniment decât cele dedicate istoriei sau culturii. Așa a apărut Feeric Fashion Show, un eveniment pornit cu 3 designeri și 3 prezentări de modă, dar care, prin ineditul scenelor suspendate într-un peisaj cotidian, simplu, lipsit de grandoarea marilor podiumuri, a reușit să atragă, ediție cu ediție, tot mai mulți susținători. Astăzi este Feeric Fashion Week, cel mai mare eveniment dedicat modei din estul Europei, care reunește nume sonore de modele, designeri, bloggeri, fotografi și jurnaliști.

The Woman Magazine_Feeric Fashion Week6

În cei 10 ani de zile, Feeric Fashion Week s-a transformat dintr-un eveniment de modă într-un adevărat fenomen. #FeelFeeric e pe buzele tuturor, s-a creat un adevărat val de entuziasm în social media pentru că, pe lângă aspectele tehnice, să le zicem, ale festivalului, Feeric e o mare familie, un eveniment deschis networking-ului, care leagă în fiecare an relații de colaborare în întreaga lume, pentru toți cei implicați în acest eveniment”, spunea Mitichi într-un comunicat publicat pe site-ul Feeric Fashion Week.

Moda, plasată acolo unde nu te aștepți să o vezi

Aducerea modei în contexte atipice, prezentările în locuri superbe, feerice, încărcate de istorie, frumusețe, căzute în iluzia comunului. Un colț de pădure, Piața Mică din Sibiu, Cariera de Piatră Turnu Roșu, Castelul de Lut din Valea Zânelor, Grădina Zoologică Sibiu, depoul CFR, o stație de tramvai sau o fabrică oarecare… sunt toate locuri pe lângă care ai trecut nepăsător sau obiective pe care le-ai vizitat o dată, de două ori și apoi au căzut în banal. Integrând moda în aceste peisaje mai mult sau mai puțin comune, organizatorii evenimentului le oferă participanților prilejul de a descoperi o nouă manieră de a privi acest oraș.

The Woman Magazine_Feeric Fashion Week4

FFW și V for Vintage, împreună pentru designerii români

De curând, reprezentații celor două evenimente și-au făcut public parteneriatul startegic în vederea susținerii dezvoltării sustenabile a industriei designului vestimentar românesc. Primele acțiuni încep chiar la Feeric Fashion Week, unde V for Vintage premiază unul din tinerii designeri participanți în competiția Feeric33.

The Woman Magazine_FFW

Președintele FFW declară oficial că: „În cei zece ani de existență, Feeric Fashion Week a avut ca scop dezvoltarea internațională și câștigarea interesului celor mai importanți jucători din lumea modei. Am reușit să obținem susținere și confirmare de la cel mai înalt nivel, iar acum, prin parteneriatul cu V for Vintage vom încerca să oferim noi orizonturi designului românesc.

By Izabela Rădoi, junior editor The Woman Magazine

Izabela studiază Publicitatea în cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. A explorat domeniul creativ din mai multe perspective: copywriting, social media, organizare de evenimente și jurnalism. Motto-ul ei? ,,Creativity is intelligence having fun.”

Sursă foto: feeric.ro