„Femeia poate găsi în interior resurse pe care nu știa că le are, iar o femeie cu voce este o femeie puternică!” | Carmen Mihalca, Antreprenoare.ro

Carmen Mihalca este un antreprenor complex. De 17 ani, alături de soțul său, crește afaceri în online, împreună cu echipa Touch Tech. De asemenea, ajută antreprenorii „să își construiască imaginea afacerii online, o imagine care să rămână întipărită în memoria clienților prin servicii de branding, implementare și promovare website, sprijinindu-i în acest fel să-și vândă mai bine serviciile.”, după cum afirmă chiar ea. De 12 ani, Carmen este și specialist SEO, ulterior devenind partener Google Ads.

„Mi-a plăcut mereu să învăț, să mă educ, să citesc, să inovez. Sunt o persoană curioasă, mereu în căutarea unei provocări.”

Subliniază importanța promovării cărților de calitate pentru copii, oferirea unui loc unde părinții să poată găsi ușor o carte potrivită pentru copii lor:

„Am devenit mama unui băiețel minunat, acum aproape 9 ani și, împreună cu el, am descoperit cărțile pentru copii. Le citim împreună de la naștere, le descoperim și le discutăm împreună. Cititul e momentul nostru magic de fiecare zi.” 

De Ziua Internațională a Cărții, s-a născut proiectul FiledeVis.ro

Spune că îi place diversitatea și îi plac provocările. Așa că, în 23 Aprilie 2016, a început aventura File de Vis, proiect pe care îl descrie ca pe un „loc frumos și îngrijit, unde scriem despre cărțile frumoase, pe care le citim copiilor noștri.” 

Ulterior, a deschis platforma pentru toți cei care doresc să scrie o recenzie a unei cărți pentru copii.

Antreprenoare.ro – un cadou de Ziua Femeii, pentru antreprenoarele cu inițiativă

În urmă cu 2 ani, Carmen a creat Antreprenoare.rocu visul de a crește o comunitate de femei de afaceri:

„Femei care să colaboreze, să își împărtășească experiențele, să se educe reciproc și să își susțină afacerile. Am creat inițial grupul de Facebook, încercând să aflu ce probleme întâmpină antreprenoarele din România.”

De 8 Martie, o întâmplare pe drumul spre școala copilului a dus la ideea unui proiect pentru femei puternice: „un drum noroios, sinuos, mașină, copil agitat, grabă, informare, hotărâre, perseverență, succes – așa s-a născut ideea Antreprenoare.ro.” În același an, de 1 Decembrie, Carmen a lansat primul proiect ,,100 de antreprenoare la 100 de ani de România”, unul îndrăzneț, realizat în exact 16 zile. Inițial, dorința sa a fost să prezinte povestea a 100 de antreprenoare, dar, pentru că cererea a fost mult prea mare, a acceptat toate persoanele doritoare să răspundă: „Maratonul întrebărilor a durat 11 zile. Am citit povești frumoase, motivaționale, inspiraționale.”

„Proiectul mi-a adus un sentiment de împlinire greu de descris, așa că am hotărât că ar fi momentul să încep implementarea platformei Antreprenoare.ro!”

La puțin timp de la lansarea proiectului, tot în iarna anului 2018, Carmen a primit o lovitură cruntă, fiind diagnosticată cu cancer la sân: „Focusul meu s-a schimbat acum. Aveam alte bătălii de dus, altă luptă de câștigat.”

Carmen Mihalca - Antreprenoare.ro

Cancerul nu este o boală lașă. Te lasă să lupți 

Carmen  ne povestește cum această afecțiune i-a deschis mintea „spre noi oportunități și te face să vezi lumea prin prisma posibilității ca aceasta să fie ultima zi, ultimul an din viața ta. Și atunci, ai o alegere de făcut. Și anume, cum o să-ți trăiești ultimele zile, ultimii ani din viață.”

A început să își pună diverse întrebări:

Cum lupt și ce arme folosesc ca să înving și cu cine lupt de fapt?

Am adus suficientă valoare în această viață?

Ce las în urmă o să aibă un impact asupra oamenilor?

Dar asupra familiei și a copiilor?

Care a fost misiunea mea pe lumea aceasta?

„Eu mi-am luat timp să lupt și sper că mi-am luat armele potrivite. Începutul anului 2019 a fost pentru mine și familia mea un tăvălug emoțional, o luptă. Îi mulțumesc soțului meu care a fost mereu alături de mine și a luptat pe toate fronturile! Mulțumesc clienților mei, care au înțeles situația și au acceptat prelungirea termenelor limită pentru finalizarea proiectelor de web development!”

„Pe măsură ce timpul trecea, misiunea mea s-a clarificat. Cred că pot să ajut femeile antreprenor să-și facă auzită vocea!”

Acum, la un an de la victoria asupra cancerului, Carmen consideră că este momentul potrivit ca Antreprenoare.ro să fie lansat. Își dorește să ajute femeile antreprenor din România, să le promoveze afacerile în online:

Vreau ca vocea lor să fie auzită, pentru că o femeie poate găsi în interior resurse pe care nu știa că le are, iar o femeie cu o voce este, prin definiție, o femeie puternică. Vă aștept să vă spuneți povestea și să creștem împreună o comunitate puternică, a tuturor femeilor antreprenor!”

The Woman x Antreprenoare

În acest moment, ne bucurăm de un context și un mediu prielnic pentru dezvoltare, iar colaborarea este cel mai clar mod de a recunoaște meritele celei de lângă noi. Succesul pe cont propriu – indiferent ce formă capătă el, e răsplata muncii. Dar când întreaga comunitate are de beneficiat de pe urma acestuia, cu atât mai mult merită atenția și sprijinul nostru. 

Every woman for herself every woman este inițiativa care pune accent pe colaborare și susținere a comunităților de femei care se implică activ în comunitatea din care fac parte. 

By Diana Arieșan – editor The Woman Magazine

Material realizat în parteneriat cu Asociația Antreprenoare.ro

Sursă foto: arhivă personală Carmen Mihalca