Happily Ever After

„Din acest moment înainte…”

Diamante, rochii lungi de mătase, calești trase de cai albi… odinioară așa începeau toate basmele. Însă, pentru cuplul roial britanic, această poveste a devenit realitate, când prințul Harry și fosta actriță Meghan Markle și-au spus „DA”, în cadrul unei ceremonii rafinate, găzduite în capela Saint George, din Windsor, sâmbăta trecută, pe 19 mai.

Sfidarea tradiției britanice

Tortul cu aromă de lămâie și flori de soc, realizat de Violet Bakery’s Claire Prak, a fost în concordanță cu decorul din interiorul capelei, frumos amenajat cu crenguțe de fag, mesteacăn și carpen, trandafiri albi de grădină, bujori și degetăriță, care au radiat în razele soarelui de primăvară.

The Woman Magazine - The Royal Wedding 7

Decizia lor de a se căsători într-o zi de sâmbătă a sfidat tradiția britanică, nunțile fiind mereu făcute în timpul săptămânii. Perechea a sfidat tradiția și atunci când l-au invitat pe preotul Michael Curry, primul afro-american care conduce Biserica Episcopală Anglicană a Statelor Unite, care a deschis ceremonia cu un discurs emoționant despre puterea iubirii.

După ceremonia religioasă, proaspătul cuplu a parcurs cu caleașca orașul Windsor, înapoi la Castelul Saint George unde se ținea și recepția.

O ținută impecabilă

Pentru rochia sa de mireasă, Meghan Markle a lucrat îndeaproape cu WaightKeller. Aceasta a concentrat succint eleganța atemporală a Casei Givenchy. Liniile rochiei, atinse cu șase cusături bine plasate, duc focusul rochiei pe decolteul deschis ce conturează umărul, punând în lumină talia subțire. Liniile rochiei se extind înspre spatele acesteia, unde trena curge în pliuri rotune. Mâneca trei sferturi adaugă, de asemenea, o notă de modernitate rafinată.

The Woman Magazine - The Royal Wedding

Aceștia și-au sigilat cununia printr-un sărut pe scările Capelei Saint George în aplauzele mulțimii, după care au urcat într-o caleașcă trasă de patru cai albi, urmând să parcurgă străzile orașului Windsor, salutând zecile de mii de oameni în drumul lor spre recepție.

Voalul – simbol al celor 53 de țări ale Comunității Națiunilor

A fost dorința miresei ca voalul să conțină toate cele 53 de țări ale Comunității Națiunilor (Commonwealth) prin emblemele florale ale fiecărei țări. Acesta a avut cinci metri lungime, confecționat din tulle de mătase cu un aranjament floral din fire de mătase și organza. Fiecare floare a fost lucrată în trei dimensiuni pentru a crea un design delicat și unic, la care s-a lucrat câteva sute de ore.

Pe lângă această selecție de flori, Meghan a mai ales două flori favorite, care au fost brodate simpetric pe partea din față a voalului. Piesa care a completat look-ul miresei a fost coronița din 10 diamante a Reginei Maria, împrumutată chiar de la Regina Elisabeta a II-a pentru acest eveniment, alături de brățara și cerceii de la Cartier, și un buchet cu flori de Nu-mă-uita, preferatele Prințesei Diana, mama lui Harry.

The Woman Magazine - The Royal Wedding 2

Cea de-a doua rochie a miresei, purtată în timpul recepției, este o rochie semnată Stella McCartney. Machiajul și părul, prins într-un coc la spate, au fost menținute extrem de simple, lăsând simplitatea și naturalețea să-și joace rolul. Prințul Harry și prințul William au purtat uniforme ale regimentului cavaleresc al Armatei Britanice, The Blues and Royals, confecționate de Dege & Skinner, decorate cu medalii și insigne.

Susținerea femeilor de pretutindeni

Cei doi miri nu și-au dorit cadouri pentru nunta lor, însă ce și-au dorit a fost ca invitații, și nu numai, să doneze bani către caritate, aceștia alegând câteva cauze pentru care luptă. Noua membră a Casei Regale Britanice își va folosi poziția pentru a lupta pentru feminism, justiția socială și pentru a susține puterea femeilor de pretutindeni.

Nunta regală dintre Harry și Meghan a fost unul dintre cele mai importante evenimente pentru istoria casei regale, fiind unul dintre cele mai vizionate evenimente în cadrul televiziunilor.

By Codruța Filip, junior editor The Woman Magazine

Codruța este absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai, secția Publicitate, în prezent fiind studentă la Master, secția Relații Publice și Publicitate. Pasiunea pentru comunicare a îndemnat-o să urmeze acest drum, însă pasiunea pentru cuvintele frumoase a determinat-o să scrie.

Surse foto: elle.com, telegraph.co.uk, bbc.com