Întâmpini dificultăți în alegerea rochiei de mireasă? Iată ce te sfătuiesc specialiștii!

Ziua nunții este un eveniment important pentru fiecare cuplu, însă alegerea rochiei este un moment crucial pentru orice viitoare mireasă. De la materialul din care este confecționată rochia, până la accesoriile pe care le va purta în ziua mult așteptată, o viitoare mireasă duce o adevărată luptă cu sine însăși, în căutarea variantei perfecte, care să o avantajeze.

Sunt foarte multe aspecte pe care trebuie să le aibă în vedere orice viitoare doamnă, când vine vorba de rochia sa de mireasă, de aceea specialiștii în domeniu sunt cei mai potriviți să te consilieze, pentru a scăpa de toate grijile și a te bucura din plin de ziua marelui eveniment.

Iată ce ne sfătuiesc Raluca Breban și consilierii Demetra Boutique!

The Woman Magazine - Demetra Boutique 2

Dacă în 2017 cele mai căutate stiluri de rochii de mireasă erau cele bazate pe simplitate, cu decolteu de tip keyhole sau umeri goi, cu multă dantelă, care sunt tendințele pentru 2018?

Pentru 2018, la mare cerere este materialul „crepe” care se regăsește la stilurile sirenă și la rochiile drepte, dar și voalul și mătasea, în combinație cu organza, materiale ce se regăsesc la croiurile drepte sau fluide ori la stilul romantic și cel grecesc.

De asemenea, ca stiluri pentru 2018, predominant în cererile viitoarelor mirese sunt stilurile sirenă, croiurile drepte sau foarte ușoare și fluide. Stilul prințesă începe ușor să piardă teren începând cu anul 2018 și sunt în continuă scădere în tendințe.

Care sunt culorile care predomină anul acesta, atât în materie de rochii de gală, cât și în cazul rochiilor de mireasă?

Culorile care predomină în acest an pentru rochiile de mireasă sunt: ivory, ivory în combinație cu căptușeli cappuccino sau nude și combinații de dantelă ivory cu bază beige, care pun în valoare dantela prin contrastul de nuanțe. De asemenea, multe rochii au și tente de rosé sau somon, pentru a pune în valoare anumite elemente discrete din rochie, cum ar fi: bentița din talie, corsetul sau baza fustei, care poate fi în degradé.

Pentru rochiile de gală, culorile care predomină sunt în funcție de evenimentul pentru care se caută ținuta. De exemplu, pentru nunți se caută rochiile de gala rosé, vernil, albastru, corai sau beige.

Pentru botez, se caută culorile pastelate, vesele. De asemenea, se caută predominant rochii cât mai fluide și ușoare. Se evita negrul, deși alegerea doamnelor tinde mereu să ajungă spre o rochie neagră, care e mai ușor de asortat și de purtat.

The Woman Magazine - Demetra Boutique 5

Când vine vorba de accesorii, ce anume atrage ochii clientelor?

În materie de accesorii pentru mirese, privirile cad asupra voalurilor lungi cu dantela lată, mărginite jos, sau voalurile lungi, simple. De asemenea, ca bijuterii, se evită colierele și brățăile, se caută tot mai mult cerceii supradimensionați, tip candelabru, și accesoriile finuțe de păr, pe pieptăn. Ca accesorii de gală, se poartă pălăriile și voaletele, și cerceii supradimensionați colorați.

Care sunt cele mai căutate și solicitate caracteristici ale rochiilor de mireasă pe care le caută orice viitoare mireasă?

Printre cele mai căutate ar fi ca aceasta să fie cât mai simplă, ușoară și comodă. Majoritatea viitoarelor mirese caută dantele deosebite, dar fără accesorizare. De asemenea, se caută broderiile deosebite pe spate.

The Woman Magazine - Demetra Boutique

Ce elemente stilistice ale rochiilor de mireasă crezi că nu se vor demoda?

În această categorie cred că intră:

• Tullul, deoarece acesta va fi mereu materialul de bază, fiind foarte ușor de purtat, de întreținut și nu este sensibil;

• Centurile și accesoriile de talie, care mereu pun în valoare, dar și subțiază talia, vor fi accesoriile de bază care vor defini o rochie de mireasă;

• Rochiile A-line, care mereu vor fi predominante în alegerea de stil a tuturor mireselor, fiindcă acest stil avantajează majoritatea conformațiilor.

Atunci când căutăm rochia perfectă, ce elemente nu ar trebui să scăpăm din vedere?

O rochie de mireasă se va căuta mereu probând, nu pe internet, din poze. Bineînțeles, ne putem inspira din fotografii, pentru a ajunge să alegem rochia de mireasă pe baza unor elemente găsite pe internet, elemente pe care le-am putea aduce și pe rochia aleasă, însă niciodată nu se fixează stilul doar văzând poze.

De asemenea, trebuie să ținem cont de înălțimea pe care o avem și de conformația corpului atunci când alegem o rochie. Nu în ultimul rând, când alegem culoarea ei, e necesar să avem în vedere culoarea părului și culoarea tenului nostru. De exemplu, dacă o mireasă are părul blond și are tenul alb, atunci este indicat să aleagă o rochie ivory sau o rochie cu tentă ușoară de nude-cappuccino. Astfel, va fi mireasa frumos pusă în valoare, iar tenul ei nu va arăta atât de alb, ca atunci când ar alege o rochie total albă.

Un alt aspect important este croiul decolteului, care trebuie ales în concordanță cu măsura bustului. De exemplu, dacă avem un bust mare, nu vom alege un decolteu keyhole, deoarece din decolteul „fantezie” vom ajunge să avem un decoleu vulgar și riscăm să ne compromitem ținuta.

The Woman Magazine - Demetra Boutique 3

Cum se descrie procesul unei ședințe de consiliere by Demetra Boutique, atunci când trecem pragul salonului?

Atunci când vor fi consiliate, clientele Demetra sunt întrebate ce stil, elemente și caracteristici ar dori să fie luate în evidență în căutarea rochiei, iar noi, după ce ne facem o idee, propunem câteva modele. Pe măsură ce probează câteva rochii, și ne spune ce îi place sau displace pentru fiecare model, ne putem da seama cel mai bine ce o pune în valoare și ce anume ar mulțumi-o, astfel îi mai putem propune două rochii, care să îi întrunească detaliile și care să o pună cel mai bine în valoare.

De asemenea, un alt avantaj al clientelor Demetra este că dispunem de un atelier propriu de croitorie, unde executăm atât rochii la comandă, cât și anumite modificări și retușuri, astfel încat să putem veni în întâmpinarea clientelor care își doresc schimbări care nu se pot face din fabrică.

The Woman Magazine - Demetra Boutique 6

Care ar fi cea mai dificilă sarcină cu care se poate combate un consilier?

Sarcina cea mai dificilă este atunci când mireasa nu poate comunica ce anume îi place și ce nu îi place la o rochie. Sau în cazul în care mireasa vine fixată pe un stil anume care nu o pune în valoare și e greu să o direcționăm către un stil pe care ea înca nu e pregatită să îl accepte.

Sarcinile acestea dificile pot fi ușor combătute dacă mireasa vrea să fie comunicativă și deschisă și spune exact ce ii place după ce probează o rochie și cam ce elemente și-ar dori. Noi nu putem decât să îi oferim ce îi stă bine, însă ea trebuie să ne spună și ce anume i-ar plăcea, astfel încât să găsim combinația ideală.

The Woman Magazine - Demetra Boutique 7

Cum se descrie brand-ul Demetra Boutique și cum vezi dezvoltarea sa pe viitor? 

Demetra Boutique oferă servicii complete, care se adresează persoanelor ce vin cu inima deschisă și își doresc cu adevărat o ținută deosebită. Este prezent pentru a te ajuta să-ți creezi ținuta, cu unele dintre cele ale unor designeri consacrați, astfel serviciile sunt cap coadă profesioniste și facute în detaliu.

Îmi doresc să ajungă cel mai complex salon din Cluj, unde vor fi cei mai cunoscuți designeri de talie atât națională, cât și internațională, locul unde fiecare mireasa să ajungă să spună „YES TO THE DRESS”.

By Codruța Filip, junior editor The Woman Magazine

Codruța este absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai, secția Publicitate, în prezent fiind studentă la Master, secția Relații Publice și Publicitate. Pasiunea pentru comunicare a îndemnat-o să urmeze acest drum, însă pasiunea pentru cuvintele frumoase a determinat-o să scrie.

Surse foto: arhivă personală Demetra Boutique