Investești în curățenie la locul de muncă? Iată beneficiile!

Când vine vorba de satisfacția angajaților, cei mai mulți angajatori se gândesc, pe bună dreptate, la salariu, beneficii suplimentare sau concedii. La fel de adevărat însă este și faptul că foarte mulți oameni, atunci când aleg să schimbe locul de muncă, o fac mai degrabă nemulțumiți de colectiv sau de atmosfera de la birou.

Într-un fel sau altul, aceste din urmă nemulțumiri legate de mediu sau de atitudinea colegilor pot fi reglate relativ ușor, atunci când se intervine cu măsuri de… curățenie și organizare eficientă a spațiului! S-a dovedit științific că simpla îmbunătățire a calității aerului într-un birou, de pildă, va crește productivitatea și satisfacția celor care lucrează acolo. Iar când colegii se simt bine la birou, chiar și munca mai puțin plăcută se face mai cu spor, iar motivele de nemulțumire sunt tot mai mici.

The Woman Magazine - articol - GetSetClean 3

Cu alte cuvinte, mediul de lucru curat și sănătos are un impact direct și major asupra modului în care angajatul lucrează și se simte la locul de muncă.

Ce alte beneficii mai poate aduce un loc de muncă curat?

Pe lângă satisfacția angajaților și buna lor dispoziție, aspecte esențiale ale productivității muncii, curățenia la birou merge mult mai departe de simpla dispoziție a personalului și vă poate ajuta să economisiți bani pentru business-ul dumneavoastră. Mai exact, este vorba despre faptul că menținerea unui mediu curat, dezinfectat și bine aerisit va îmbunătăți calitatea aerului și va reduce numărul germenilor sau al bacteriilor care, altfel, s-ar dezvolta nestingherite. În consecință, numărul îmbolnăvirilor și al zilelor libere (pentru angajat) plătite (de angajator) vor scădea și ele.

Aceeași bună-dispoziție, despre care vorbeam mai sus, se poate traduce și printr-o mai bună productivitate, al cărei impact ar trebui să se vadă și în cifra de afaceri, și în marja de profit a acelui business. Iar dacă nu era evident, trebuie să adăugăm că un loc de muncă curat, cu angajați care muncesc cu drag și spor, nu va ramane neobservat de potențialii clienți care vă trec pragul.

V-a atras atenția argumentul anterior? Atunci trebuie neapărat să adăugăm și faptul că un mediu de lucru neîngrijit are la fel de multe șanse să vă submineze încrederea pe care o inspirați și să vă îndepărteze potențialii clienți. Aceștia se pot gândi că, din moment ce nu păreți să aveți prea multă grijă de propria afacere și angajați, există șanse să nu aveți prea multă grijă nici față de interesele și nevoile lor.

The Woman Magazine - articol - GetSetClean

Pe scurt, indiferent dacă doriți să atrageți noi clienți sau să îi păstrați cât mai mult pe cei vechi, atenția la detalii poate face o mare diferență! Și cum puteți arăta această atenție la detalii mai bine decât printr-un sediu curat, ordonat, cu angajați care chiar arată fericiți la lucru și sunt mult mai deschiși în interacțiunea cu clienții și furnizorii afacerii dumneavoastră?

Dacă ați ținut cont de toate acestea în trecut, dar, undeva pe parcursul unui drum plin de provocări și probleme, ați fost tentat să ignorați importanța curățeniei la locul de muncă, nu este niciodată prea târziu să aduceți îmbunătățiri. GetSetClean vă poate ajuta în orice moment, cu sesiuni de curățenie generală, dar și cu intervenții periodice, de menținere a unui loc de muncă curat, totul pentru productivitatea și satisfacția angajaților!

The Woman Magazine - articol - GetSetClean 4

Beneficiile unui spațiu de lucru curat sunt mai mult decât evidente:

• Angajații se vor simți mai bine la birou, iar curățenia le poate ridica semnificativ moralul;

• Cererile de zile libere, din motive personale sau medicale, mai mult sau mai puțin solide, pot scădea și ele, atunci când atmosfera este una plăcută;

• Și promovarea unei stări de bine la birou, unde angajații vin cu plăcere, va crește și productivitatea acestora;

• În plus, mediul de lucru ordonat și curat poate să încurajeze vizitatorii să accepte o eventuală ofertă de muncă în acel loc;

• Curățenia periodică va contribui la menținerea bunurilor fizice ale firmei într-o stare foarte bună, pentru mult mai mult timp;

• Iar compania va avea de câștigat pe toate planurile!

The Woman Magazine - articol - GetSetClean 2

Pentru a vă bucura de toate acestea, aveți chiar multe opțiuni:

• Există varianta de a contracta o firmă specializată în servicii de curățenie pentru a acoperi toate aceste sarcini solicitante;

• La fel de bine, puteți lua în calcul angajarea de personal responsabil cu problemele de curățenie; sau puteți să colaborați, periodic, cu agenți de curățenie precum cei pe care vi-i poate pune la dispoziție Get Set Clean.

Surse foto: pexels.com, getsetclean.ro