Maude Hirst, expert în meditație: „Cu cât suntem mai sinceri cu toții despre luptele noastre în viață, cu atât putem să ne susținem mai mult unii pe ceilalți”

Maude Hirst, cunoscută inițial pentru rolul Helga din serialul ”Vikings”, a descoperit puterea transformatoare a meditației într-un moment greu din viața personală. Această descoperire a determinat-o să împărtășească mai departe practicile de mindfulness, yoga și vindecare energetică.

În prezent, Maude coordonează un club virtual pentru sănătatea mentală, organizează evenimente de bunăstare pentru corporații, oferă mentorat privat, dezvoltă o aplicație de meditație și conduce retreat-uri de wellbeing.

Maude ne împărtășește astăzi călătoria sa inspirațională de la actorie la facilitarea meditației, provocările și realizările pe care le-a întâlnit în calitate de antreprenor și impactul profund pe care aceste practici le pot avea asupra vieților noastre. Prin proiectele sale, EnergyRise și Home of Connection, Maude își dorește să aducă beneficiile meditației în viețile cât mai multor oameni.

Maude va urca pe scena The Inner în acest an, unde va împărtăși celor prezenți experiența sa și va oferi sfaturi despre cum poți să transformi meditația în superputerea ta.

 

Maude, povestește-ne despre călătoria ta de la actorie la a deveni facilitator de meditație. Ce te-a inspirat în această tranziție?

 

Călătoria mea în meditație a început acum aproximativ 6 ani, după ce am trecut printr-o despărțire care m-a lăsat cu multe întrebări legate de viața mea. Am început să meditez pentru sănătatea mea mentală și am descoperit că este un instrument incredibil de puternic, care mi-a adus calmitate, claritate și încredere pe care nu le-am experimentat niciodată înainte.

După ce am văzut aceste beneficii, am devenit pasionată de a împărtăși aceste tehnici cu cât mai mulți oameni posibil, deoarece cred că sunt necesare acum mai mult ca niciodată. Nu cred că am luat vreodată o decizie conștientă de a renunța la actorie, a fost o schimbare treptată pe măsură ce pasiunea mea pentru a împărtăși meditația a depășit dorința de a juca.

 

Ce transformări au adus meditația, yoga și vindecarea energetică în viața ta și ce te-a determinat să împărtășești aceste practici cu alții?

 

Aceste practici mi-au adus multă claritate și încredere pentru că m-au învățat să mă înțeleg mai bine. Acest lucru a transformat modul în care iau decizii și m-a ajutat să creez o viață pe care o iubesc cu adevărat. De la înființarea propriei afaceri, la încrederea în instinctele mele și crearea de conexiuni mai semnificative și mai profunde.

Văzând cum aceste practici mi-au schimbat viața, mi-am dorit să le împărtășesc cu alții. Multe dintre aceste tehnici sunt simple și ușor de învățat și cred că pot fi de folos pentru toată lumea.

 

Ce te-a motivat să creezi EnergyRise și ce își propune business-ul să realizeze? Cum te simți în calitate de antreprenor? Ce găsești cel mai dificil și cum depășești aceste momente?

 

Am fost motivată să creez EnergyRise și noua mea afacere, Home of Connection, pentru că am vrut să fac meditația și beneficiile sale accesibile pentru toți. Într-o perioadă în care lumea se mișcă mai repede ca niciodată și atenția noastră devine tot mai scurtă, simt că este mai important ca niciodată să prioritizăm momentele de liniște și reconectare pentru bunăstarea noastră.

Îmi place să fiu antreprenor pentru că îmi permite libertatea de a crea ceea ce mă inspiră cu adevărat și pot împărtăși asta cu cât mai mulți oameni posibil. Cele mai dificile părți pentru mine sunt partea tehnică și administrativă a gestionării afacerii, dar m-a ajutat faptul că am oameni extraordinari în jurul meu. În plus, îmi amintesc mereu de ce am vrut să împărtășesc aceste practici necesare și asta mă menține motivată și inspirată.

 

Din experiența ta, care sunt câteva dintre beneficiile cheie pe care indivizii le pot obține prin integrarea meditației în viața lor de zi cu zi?

 

Cred că o practică zilnică poate ajuta la reducerea stresului, anxietății și problemelor de somn. Pe lângă asta, meditația îți permite să te cunoști la un nivel mai profund și cu această conștientizare ai o putere mai mare de alegere în privința modului în care vrei să te prezinți zi de zi, ceea ce, în timp îți poate transforma viața.

 

Ca lider în domeniul meditației și al bunăstării, ce rol crezi că joacă leadershipul în ghidarea altora spre auto-descoperire și creștere personală?

 

Cred că auto-descoperirea și creșterea personală nu pot fi conduse de altcineva, ci trebuie să vină dintr-o dorință interioară de a schimba. Odată ce cineva a ales să schimbe, atunci este vorba despre găsirea unui mentor care te inspiră să înveți de la el și sper să pot merge alături de oameni pentru a-i inspira în schimbarea pe care doresc să o facă pentru ei înșiși. Așadar, în loc să conduc la creșterea personală, doresc să ghidez oamenii în propria lor călătorie și să le ofer încrederea și instrumentele necesare pentru a face acest lucru.

 

Ai putea să ne împărtășești o experiență memorabilă sau o poveste de succes din munca ta cu persoane sau grupuri în meditație și vindecare energetică?

 

Da, desigur. Am susținut mulți oameni să facă tranziția în carierele lor, de la un job care nu se aliniază cu ceea ce își doreau cu adevărat, la descoperirea a ceea ce își doresc și crearea unui job sau găsirea unei poziții care le permite să strălucească. Am susținut un client care nu avusese niciodată un partener să găsească încrederea și iubirea de sine pentru a găsi apoi partenerul pe care și-l dorise.

În grupurile mele am creat spații sigure în care să ne simțim profund conectați și sunt uimită de transformările care au loc atunci când putem fi deschiși și onești și ne încurajăm reciproc să fim pe deplin noi înșine. Iubesc să văd cum crește încrederea clienților și grupurilor mele în timp.

 

Ce înseamnă pentru tine să fii speaker în cadrul The Inner și ce mesaj dorești să transmiți participanților? Ce te entuziasmează cel mai mult în legătură cu oportunitatea de a te conecta cu cei prezenți la The Inner și ce ai dori să învețe aceștia după conferință?

 

Sunt încântată să fiu speaker la The Inner după ce am auzit lucruri minunate despre evenimentele anterioare. Sper să transmit importanța și urgența pe care o are meditația în lumea de astăzi și cum poate transforma indivizii, grupurile și afacerile. Sunt foarte entuziasmată să fiu înconjurată de alți practicieni și experți în domeniile lor pentru a descoperi viitorul bunăstării, din perspective diferite.

Abia aștept să întâlnesc și să împărtășesc mai multe despre meditație cu participanții și sper ca aceștia să plece cu câteva tehnici de meditație și respirație pe care să le includă în viața lor de zi cu zi.

 

Ne poți împărtăși câteva informații despre tema sau subiectele pe care le vei aborda în timpul prezentării tale la The Inner?

 

Numele prezentării mele este „Transformarea Meditației în Superputerea Ta”. Va fi o sesiune foarte interactivă în care vom explora ce este meditația, cum să medităm și importanța și relevanța meditației și conexiunii în societatea de astăzi. Abia aștept!

 

În ce moduri crezi că evenimente precum The Inner contribuie la discuția mai largă despre bunăstarea holistică și dezvoltarea personală?

 

Consider că evenimentele de acest fel sunt atât de importante și minunate pentru că aduc experți din diferite domenii împreună pentru a împărtăși și învăța unii de la alții. Cred cu adevărat că bunăstarea holistică este viitorul, aducând împreună multe tehnici și idei diferite, astfel încât să putem obține cu toții o abordare mai holistică a bunăstării și vindecării.

 

Pe lângă partea profesională despre care am discutat în acest interviu, ce altceva ne poți spune despre tine? Ce ai dori să împărtășești cu comunitatea The Woman?

 

Sunt pasionată de călătorii și de conexiunile profunde cu oamenii. De asemenea, mă căsătoresc anul acesta, ceea ce mă bucură foarte mult, pentru că mi-au trebuit mulți ani de vindecare și practici de conștientizare de sine pentru a găsi și crea o relație pe care o iubesc. Încerc, de asemenea, să am un copil și am avut două runde nereușite de FIV. Împărtășesc acest lucru deoarece cu cât suntem mai sinceri cu toții despre luptele noastre în viață, cu atât putem să ne susținem mai mult unii pe ceilalți și cu atât mai conectați putem deveni.

 

Ce sfat ai oferi cuiva care este interesat să înceapă călătoria sa în meditație, dar poate se simte copleșit sau nesigur? – Începe cu practici scurte de 10 minute și găsește un profesor care să te inspire. De asemenea, să știi că există multe tipuri diferite de meditație, așa că dacă încerci ceva și nu simți că este potrivit pentru tine, continuă să cauți, deoarece există ceva acolo pentru tine.

Primul lucru pe care l-ai învățat ca antreprenor: Să fiu cu adevărat pasionată de mesajul meu și să nu las pe nimeni să mă determine să mă abat de la ceea ce voiam să creez. În plus, doar începe. Nu te vei simți niciodată pe deplin pregătit, așa că doar începe. Vei învăța pe parcurs.

Tocuri sau flat shoes? – Depinde de ocazie.

Desertul preferat? Tiramisu (sunt pe sfert italiancă).

Notă to self: Ai încredere în tine.

 

Citește interviul în limba engleză aici.

 

Editor: