NOAH – We love beautiful wood

Fără atenția acordată materialului nostru preferat, nu am putea crea ceasurile apreciate de mii de clienți. De aceea, pentru că folosim lemn 100% natural, rezistența și aspectul sunt două dintre cerințele obligatorii pe care le urmărim. Cu cât este mai dens, cu atât se produsul rezultat este mai apreciat. Iar toate acestea se datorează lemnului exotic: culorile lui sunt minunate și duritatea extraordinară.

Folosim o largă varietate de lemn, achiziționată din medii controlate. Fiecare esență este testată și continuă să ne uimească cu frumusețea ei. De la obișnuitul Hornbeam (carpen) până la excentricul și rarul Purpleheart, lemnul va fi mereu o un material care fascinează.

Câteva exemple de lemn exotic, din care le poți alege:

Bocote 

Este o esență de lemn, ce are culori foarte intense. Se găsește în principal în Mexic și America de Sud și Centrală. Acești copaci pot crește până la înălțimea de 30 de m și 15 m circumferința, fiind unul dintre cele mai scumpe esențe din lume.

The_woman_magazine_-_noah1

carcasă: Bocote | cadran: Ebony

Cocobolo

Este un lemn dur, din America Centrală. Cu o textură fină, acesta este atât de dens încât se scufundă în apă. Doar o cantitate mică din acest lemn scump ajunge să fie comercializată.

Ebony Royal White

Este o specie de copac care înflorește, găsit preponderent pe subcontinentul Indian și în Sud-Estul Asiei. Crește foarte greu, însă trăiește foarte mult.

The Woman Magazine - Noah2

Carcasă și cadran: Ebony Royal White

48 microcristale inserate manual

Padauk 

Poate avea origini africane sau asiatice. Un lemn apreciat pentru rezistența lui, ușurința de prelucrare, dar și pentru coloristică deosebită, fiind un lemn roșu.

The_woman_magazine_-_noah4

carcasă: Padauk | cadran: Hornbeam

Purpleheart 

O altă esență cu o culoare deosebită, ce provine din pădurile tropicale aflate în Brazilia, Guyana și Suriname. Poate crește până la 50 de metri înălțime, fiind extrem de dens și având o foarte bună rezistență la apă. Duritate și rigiditatea îl face un lemn foarte apreciat dar și valoros.

The_woman_magazine_-_noah5

Carcasă și cadran: Purpleheart

Ziricote 

Este un lemn cu adevărat unic, cu foarte puține esențe despre poți zice că îi seamănă. Crește în America Centrală și prețul acestuia este asemănător cu ale unor tipuri de abanos.

The_woman_magazine_-_noah6

carcasă: Ebony Royall White | cadran: Ziricote

Care esență crezi că ți se potrivește?

Îți poti crea ceasul din esența preferată pe site sau poți alege din colecția noastră de modele.