Povestea Atipic Beauty, din nou la Cluj-Napoca

Atipic Beauty  reprezintă un eveniment unic în lume. Această campanie constă în organizarea unor prezentări de modă, în care ineditul, după cum îi spune și numele, constă în frumusețea atipică a defilării, modelele prezentând creațiile designerilor implicați, în scaun rulant. Evenimentele Atipic Beauty se desfășoară în fiecare an, o altă caracteristică inedită fiind propunerea organizatorilor, prin care modelele sunt însoţite de persoane publice.

13015343253_491dc1eb25_b

Președintele Asociaţiei Open Your Heart, modelul Magda Coman, își dorește, prin acțiunile derulate, să îmbunătăţească imaginea persoanelor cu dizabilităţi, să sprijine persoanele cu dizabilităţi și cele din mediile defavorizate, dar și să ajute la integrarea socială şi profesională a persoanelor cu dizabilităţi, prin programe educaţionale: „ Prin acest eveniment vrem să arătăm partea pozitivă. Să arătăm că aceste fete, studente sau absolvente, au reușit. Și să se vadă că se poate.”

Scopul A.O.Y.H este de a reprezenta interesele persoanelor cu dizabilităţi, înlăturarea ideilor preconcepute, militând pentru elaborarea unei legislaţii specifice persoanelor cu dizabilităţi, în conformitate cu legislaţia internaţională.

„ Ideea Atipic Beauty a fost aceea de a scoate în evidență persoanele cu dizabilități. Pentru că acești oameni pot fi genii, pot termina facultăți și să nu-și găsească loc de muncă. Eu am observat că la noi este asociat handicapul locomotor cu cel mintal. ” declara pentru B365.ro, în urmă cu trei ani, Magda Coman.

145580503301

Conceptului Atipic Beauty a fost adoptat ca modalitate de promovare a acestei campanii, deoarece ,, societatea românească nu este pregatită încă să adopte acţiunile externe ale ţărilor care sunt familiarizate cu incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.” explica Magda.

Campania de la Cluj-Napoca va fi promovată prin evenimentul din această seară, care va avea loc la Casino Centru de Cultură Urbană, campanie susţinută de mai mulți designeri: Luminița Balasz, Tina Olari, Nichi Cristina Nichita, Alexandra Calafeteanu, Maia Ratiu, Aida Lorena, Laura Ion, Daniela Sala, Istvan Cîmpean, Casa de Modă Lany s  și Trends by Adina Buzatu.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse: fotosweetpaprika.ro, bistritanews.ro, atipicbeauty.files.wordpress.com. Sursă articol: atipicbeauty.files.wordpress.com.