Reabilitarea tenului după perioada de vară

Vacanță de vară este cea mai așteptată, iar zilele de relaxare la malul mării sub razele de soare cu familia și prietenii sunt o plăcere pentru toată lumea. Orele petrecute însă sub razele fierbinți din dorința de a ne bronza au și consecințe nedorite asupra tenului nostru.

Razele UV ne afectează tenul pe tot parcursul anului, însă vara suntem expuși pe perioade mai lungi și mai intense, fapt ce cauzează apariția semnelor de hiperpigmentatie, a ridurilor și pierderea elasticității.

The Woman_HL 09 (5)

 

Semne cauzate de expunerea excesivă la razele UV

Photoaging, fotoîmbătrânirea, este un termen folosit în cosmetică și dermatologie pentru a explica modificările caracteristice pielii induse de expunerea consecutivă și prelungită la razele UVA și UVB. Aceste modificări au loc la nivel profund în piele (în dermis) și se reflectă și la suprafață ei (în epidermis) devenind vizibile cu timpul.

Razele UVA sunt cele care penetrează adânc pielea și pot ajunge până la stratul dermic unde provoacă daune fibrelor de colagen și elastină, matrița de bază a structurii pielii, responsabile de elasticitatea și fermitatea acesteia. Aceste raze pot contribui la deteriorarea AND-ului celulelor pielii, generând oxidanți care au efect negativ asupara celulelor și generează radicali liberi precum și pete de hiperpigmentație rezultate din cauza inflamării.

The Woman_HL 09 (6)

Cele 5 semne vizibile cauzate de expunerea excesivă la razele UV sunt: ridurile, petele de pigmentație, prezența mărită a radicalilor liberi, lipsa elasticității și deshidratarea accentuată.

Ce tratamente cosmetice sunt recomandate după vacanță de vară?

După vacanța de vară, în special pentru cei care au petrecut mult timp la soare, este important să consultați un specialist cosmetic pentru o analiză profesională a tenului. Acesta vă poate recomanda un program de întreținere la domiciliu bazat pe produse active pentru refacerea echilibrului natural al tenului și corectarea daunelor care s-au produs în perioada verii.

Se recomandă începerea procesului de reabilitare cutanată cu un tratament profesional la clinică unde se poate face un peeling pe bază de acizi alfa hidroxi naturali, un masaj reechilibrant și o mască foarte hidratantă. În funcție de condiția tenului și semnele de fotoîmbătrânire apărute, tratamentul facial se personalizează pentru fiecare clientă.

Ridurile apărute pe fondul unui ten deshidratat sunt mai ușor de tratat și diminuat în numai câteva ședințe la salon decât ridurile cauzate de vârstă.

 

Cum ne putem îngriji tenul la domiciliu după sezonul estival?

Razele soarelui ne afectează pielea în timpul verii, motiv pentru care odată cu venirea toamnei este nevoie să acordăm mai multă atenție îngrijirii acesteia.

Recomandăm un tratament de întreținere la domiciliu care să includă produse puternic hidratante de exemplu: un ser cu acid hyaluronic, o cremă intensiv hidratantă cu antioxidanți, vitaminele C și E, un exfoliant pe bază de acid lactic sau enzyme de papaya și ananas sau un ser concentrat formulat special pentru tratarea petelor de pigmentare.

The Woman_HL 09 (1)

 

Care sunt cele 3 produse cheie care nu pot lipsi din dulapul de cosmetice?

Fiecare persoană este unică și este afectată diferit de acțiunea razelor UV, de aceea sunt importante experiența și cunoșțințele cosmeticienei care după analiza tenului poate ajuta clienta în alegerea produselor cu cel mai mare impact ca tenul să poată beneficia la maxim.

Rutina de îngrijire a tenului după sezonul cald depinde foarte mult de modul în care a fost tratat pe parcursul lunilor de vară. Sunt femei care țin foarte mult la bronz și petrec multe ore la soare, ele având nevoie de un tratament mai intensiv și posibil cu pondere antiinflamator, pentru a corecta daunele cauzate de expunerea prelungită la soare.

The Woman_HL 09 (4)

Un tratament de baza după perioada de vară este format dintr-un

– demachiant de calitate, potrivit condiției tenului

– un exfoliant pentru a stimula regenerarea naturală a celulelor pielii și sintezei colagenului

– o cremă puternic hidratantă și bogată în antixidanti. În cazul în care se observă apariția unor pete de soare este foarte important începerea tratamentului local cu un produs cu efect de depigmentare pentru a avea rezultate vizibile și a redobândi un ten luminos și uniform.

 

 

Ce sfat puteți da cititoarelor noastre?

În primul rând, crema cu SPF nu are anotimp și trebuie aplicată zilnic pe parcursul anului.

Pentru că pielea este un organism viu care suferă modificări odată cu schimbarea anotimpurilor și este influențată de factori externi și interni este importantă rutina de îngrijire zilnică cu produse de calitate, adoptarea unui stil de viață echilibrat, o alimentație sănătoasă pe bază de fructe și legume, o bună hidratare și mult sport. Un organism sănătos va avea și un ten frumos.

The Woman_HL 09 (7)

Pentru sfaturi despre reabilitarea tenului după sezonul estival, vă invităm să o contactați pe Tania Bodocan, reprezentant Active Beauty Care la numărul de telefon 021.318.6575.