Trandafirii criogenați, cel mai căutat cadou pe magnolia.ro

Cu toții ne-am dori ca lucrurile frumoase să țină pentru totdeauna. La fel este și cu florile. Fiecare persoană care primește un buchet de flori de la cineva drag și-ar dori să se bucure de el o perioadă cât mai lungă. Florăria Magnolia ține cont de aceste dorințe și le oferă clienților săi așa numitele „flori nemuritoare”.

Industria florilor este  într-o continuă dezvoltare, iar în ultimii ani  s-au găsit o serie de metode prin care frumusețea florilor poate fi păstrată intactă ani la rând. Metoda cea mai cunoscută de conservare a florilor naturale este liofilizarea, procedură mai des cunoscută drept criogenare, iar cele mai căutate flori sunt, evident, trandafirii criogenați.

The Woman Magazine_Magnolia1

Ce sunt și cum se obțin trandafirii criogenați?

Inspirați de cunoscutul basm „Frumoasa și bestia”, trandafirii criogenați sunt un cadou cu adevărat de poveste. Trandafirul nemuritor a devenit un simbol al iubirii veșnice și este cel mai des oferit de către îndrăgostiți. Cererea în căsătorie, aniversarea relației sau ziua de naștere a persoanei iubite sunt cele mai frecvente ocazii cu care se oferă acești trandafiri, însă este un cadou potrivit pentru orice persoană care apreciază darurile ieșite din comun.

The Woman Magazine_Magnolia

Trandafirii criogenați sunt trandafiri naturali supuși unui proces complex de conservare. Pentru obținerea lor, este necesară o aparatură specială care funcționează pe bază de vid. Mai întâi, trandafirii se îngheață la temperaturi între -30 și -55 de grade timp de 24 de ore. După aceea, acest aparat extrage umiditatea din flori, urmând ca temperatura să fie crescută treptat, zi de zi, timp de aproximativ 3-4 săptămâni. Rezultatul? Trandafiri care își păstrează forma și culoarea celor naturali, dar care, spre deosebire de aceștia, rezistă de la 3 la 25 de ani.

Unde se găsesc trandafirii criogenați?

Trandafirii criogenați sunt un cadou foarte apreciat, prezent tot mai des și în florăriile din România. Cea mai simplă variantă este să comanzi trandafiri criogenați online. Magnolia.ro vine în ajutorul tău cu trandafiri în cupola de sticlă, dar și cu aranjamente spectaculoase realizate cu trandafiri criogenați. Apelând la serviciile unei florării online, poți face foarte ușor un cadou chiar și celor care sunt departe de tine.

The Woman Magazine_LogoMagnolia

Cum se îngrijesc trandafirii conservați?

 Chiar dacă li se mai spune și trandafiri nemuritori, pentru ca ei să își păstreze o perioadă cât mai lungă frumusețea, este nevoie să ții cont de câteva detalii:

1. Nu așeza trandafirii criogenați în bătaia directă a soarelui. Acest lucru poate cauza pierderea intensității culorii petalelor.

2. Ferește trandafirii conservați de apă și umiditate în exces. Recomandabil este să nu fie așezați în încăperi cu umiditate ridicată și aburi, așa cum sunt baia sau bucătăria.

3. În cazul trandafirilor în cupolă de sticlă, păstrează trandafirul sub această cupolă.  Ea are rolul de a proteja floarea de praf.

Trandafirii au fost dintotdeauna cele mai iubite flori, iar cei criogenați sunt cu atât mai apreciați, cu cât amplifică simbolurile frumoșilor trandafiri datorită rezistenței lor în timp.

By Renata Iura, Content Writer magnolia.ro

autor magnolia

Renata Iura este Content Writer la magnolia.ro, cea mai mare florărie online din România. Dragostea pentru plante și flori a făcut-o să studieze Peisagistica, dar pasiunea pentru cuvinte a determinat-o să renunțe la inginerie și să înceapă să scrie. Cel mai mult îi place că, prin ceea ce face, contribuie puțin la emoția celor care primesc un buchet de flori.

Sursă foto: magnolia.ro