Fie că este vorba de punerea în evidență a trăsăturilor feței, pe care le consideră frumoase, fie că este vorba de a ascunde sau estompa anumite imperfecțiuni, care provoacă diverse complexe în legătură cu felul în care arată, majoritatea femeilor și-au creat o rutină proprie atunci când vine vorba de make-up. Chiar dacă te machiezi la un profesionist sau ai învățat câteva trucuri acasă, în propriul budoir, unul dintre cele mai importante lucruri de știut, atunci când ești pasionată de machiaj, este demachierea.
Acest proces trebuie să devină parte din rutina ta zilnică, un stil de viață complementar machiajului, pentru a-ți menține tenul sănătos și curat. Curățarea tenului este unul dintre cele mai importante lucruri pe care o femeie trebuie să îl facă la sfârșitul fiecărei zile. Indiferent de produsul folosit pentru demachiat, este foarte important să reținem că pielea este necesar să rămână curată la finalul zilei și pregătită pentru noapte.
Curățarea pielii este importantă chiar și dimineața, pentru a îndepărta impuritățile, celulele moarte sau sebumul acumulat în timpul nopții. Aceasta se va face cu apă rece sau călduță, nu foarte fierbinte, urmată de apă micelară, dacă se simte nevoia, iar pielea va fi pregătită pentru rutina de machiaj pentru o nouă zi.
O demachiere incorectă poate duce la diferite afecțiuni ale pielii, apariția coșurilor, a punctelor negre, acneei, inflamațiilor, îmbătrânirea pielii sau scăderea puterii de regenerare a acesteia.
Care este tipul tău de ten?
Caracteristica principală pe care trebuie să o ai în vedere în „vânătoarea” pentru produsul ideal de demachiere este tipul de piele. Un ten gras nu trebuie niciodată curățat cu un gel demachiant pe bază de ulei, ci cu un produs care să absoarbă excesul de sebum, pe bază de apă.
Un ten uscat se va curăța cu un produs pe bază de uleiuri sau formule hidratante, iar un ten sensibil se va curăța cu o combinație între cele menționate mai sus, însă fără ca acestea să conțină alcool. Demachierea corectă se face în următoarea ordine: ochi, buze, față, gât și decolteu.
Demachierea ochilor
Pentru demachierea ochilor este indicată folosirea unui produs bifazic (combinație a două formule, pe bază de ulei și apă), deoarece pielea din jurul ochilor este mult mai subțire decât în restul feței, are un alt PH, iar mișcările cu care se va executa demachierea vor fi dinspre exterior spre interiorul ochiului.
Produse demachiante pentru față
După cum am evidențiat deja mai sus, produsul de demachiere va fi ales în funcție de tipul tenului.
1. Laptele demachiant este indicat tenurilor uscate pentru un plus de hidratare, iar spuma demachiantă și gelul demachiant au rol în absorbția surplusului de sebum, ale unui ten gras sau mixt.
2. Șervețelele demachiante, de cele mai multe ori, conțin alcool, care dizolvă machiajul rezistent, însă nu sunt foarte indicate datorită faptului că alcoolul are efecte negative asupra pielii.
3. Apa micelară are la bază o tehnologie cu micele (structuri sferice în suspenie care se află în apă sau în alte lichide), însă este nevoie de o cantitate mare de produs pentru a îndepărta machiajul, de aceea este recomandat ca aceasta să se folosească la curățarea tenului fără machiaj, pentru îndepărtarea impurităților.
Machiajul feței se îndepărtează cu mișcări dinspre interior spre exterior în zona pleoapelor, pomeților, o mișcare dinspre bărbie spre linia maxilarului, iar fruntea trebuie neapărat demachiată cu mișcări verticale, niciodată orizontale, deoarece mușchiul frontal are striații verticale.
Odată învățați pașii principali pentru demachiere și adaptați rutinei zilnice de make-up, pielea va rămâne curată, luminoasă, și gata pentru o nouă zi, pregătită pentru un nou machiaj!
By Codruța Filip, junior editor The Woman Magazine
Codruța este absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai, secția Publicitate, în prezent fiind studentă la Master, secția Relații Publice și Publicitate. Pasiunea pentru comunicare a îndemnat-o să urmeze acest drum, însă pasiunea pentru cuvintele frumoase a determinat-o să scrie.
Surse foto: ea.md, pexels.com, ioanabirzan.ro, Surse articol: andreearaicu.ro, ioanabirzan.ro