Editorial: 5 greșeli în utilizarea cosmeticelor, care pot reduce eficiența acestora

Se întâmplă adesea ca după o perioadă scurtă de utilizare, anumite produse din arsenalul tău de beauty, să nu se mai ridice la nivelul așteptărilor tale. Foarte enervant, așa-i?  Ei bine, înainte să renunți și să alegi calea gunoiului pentru ele, îți explicăm mai jos câteva greșeli mici pe care le faci în ceea ce privește utilizarea și păstrarea cosmeticelor tale preferate, care le diminuează puterea de acționare.

Cosmetic tubes

1. Intervii asupra formulei produsului

Am auzit mai multe prietene spunând că atunci când fondul de ten este spre sfârșite sau devine dificil de întins, diluează formula acestuia cu cremă hidratantă. Nimic mai greșit! Tehnologiile moderne de fabricare a produselor de machiaj au fost perfecționate de-a lungul timpului, ceea ce înseamnă că fondul tău de ten, pentru a avea exact proprietățile pe care le are, trebuie utilizat ca atare. Diluarea oricărui produs de beauty cu alte lichide sau creme hidratante, îi va diminua drastic consistența și implicit eficiența.

2. Aburul din baie îți strică cosmeticele

Indiferent că este vorba de băi lungi și fierbinți sau dușuri  scurte, aburul care se depune pe oglindă și pe suprafețe, alterează calitatea produselor pe care le depozitezi în baie. Ce este de făcut? Schimbă locul trusei de machiaj și al produselor de beauty, într-un loc uscat și răcoros!

3. Sari peste curățatul ustensilelor

Orice produs care se transferă din recipient pe pensulă sau burețel (blush, pudră, fard de pleoape), își poate schimba textura în contact cu un accesoriu necurățat corespunzător. Bacteriile de pe pensule se transferă pe produs și stagnează acolo, lucru care afectează formula acestuia și implicit, rezultatul final.

ONBE5J0

4. Căldura excesivă

Zilele acestea, când termometrul sare binișor de 30 de grade și când borboanele de transpirație își fac simțită prezența în orice moment, să știi că și produsele tale de înfrumusețare au de suferit. Fondul de ten și cremele hidratante se separă, produsele solide se topesc, deci trebuie să fii foarte atentă cu trusa ta de farduri. Pe asemenea temperaturi, îți recomandăm să încerci o geantă termică (cel mai adesea destinată păstrării la rece a băuturilor pe timpul excursiilor), sau clasicul frigider.

5. Razele soarelui

Știai că nu doar căldura, ci și radiațiile solare îți pot afecta calitatea produselor de beauty? În cazul produselor cu substanțe active (retinol, vitamina C), dacă nu sunt în recipiente opace, se deteriorează la expunerea luminii naturale. Ce este de făcut? Păstrează produsele în locuri unde lumina naturală nu pătrunde și îți garantăm că acestea vor acționa exact așa cum scrie pe etichetă.

 By Alexandra Pricop – Editor Contribuitor The Woman

Untitled-11-2

Alexandra are o experiență de 5 ani în PR, Content Writing și Social Media Moderator. A redescoperit pasiunea pentru frumos și a urmat numeroase studii de specializare și perfecționare ca make-up artist, iar în prezent îmbină cu succes cele două mari pasiuni: marketing-ul si make-upul. 

Surse foto: yahoopics, freepik.com