7 motive pentru care ar trebui să folosești Instagram pentru a-ți promova afacerea

Pentru că majoritatea oamenilor sunt într-o fugă continuă contratimp, utilizatorii de social media sunt captivați extrem de tare, mai ales în ultimii ani, de conținutul vizual, lucru pentru care platforma Instagram este cunoscută și apreciată. Cu o interfață ușor de folosit, Instagram reușește cu succes să selecteze și să filtreze postările care s-ar putea să te intereseze.

Odată cu ascensiunea rapidă a platformei, marile branduri au prezentat interes și față de Instagram, pe lângă celelalte rețele de socializare, căutând astfel și aici potențiali consumatori pentru produsele sau serviciile lor.

1 – Instagram se bazează foarte mult pe poveste, iar oamenii adoră poveștile

Creștem cu basme și povești cu zâne, ceea ce ne face să fim atrași înspre oamenii care știu cum să „livreze” povești amuzante sau finaluri fericite. Din punct de vedere al afacerilor, punerea în evidență a unei povești interesante este o cale perfectă de a crea o legătură emoțională între produsul sau serviciu tău și audiența ta.

Și ce mod mai bun de a crea această legătură dacă nu prin material vizual? Nu trebuie să te concentrezi pe promovarea produsului per se, ci mai mult pe emoțiile pe care le transmiți, lucru care garantează livrarea răspunsurilor, dar și un impact puternic asupra succesului afacerii.

The Woman Magazine - 7 motive pentru care ar trebui sa folosesti Instagram 3

2 – Conținutul vizual poate fi o mină de aur când vine vorba de strategia de marketing

Fotografiile sunt cele mai captivante elemente de pe Internet. Acestea aduc „engagement” din partea utilizatorilor mult mai mare față de postările care conțin doar text. Poți folosi imagini pe Instagram pe care le poți include și în postările de pe blog sau din newsletters, ceea ce va putea dezvolta brandul, și va putea crea o rezonanță între postările vizuale și audiență.

3 – Poți ajunge la o mulțime de oameni prin intermediul strategiei de marketing din Instagram

Cu sute de milioane de utilizatori care folosesc platforma, Instagram aduce în lumină o potențială audiență uriașă pentru afacerea ta. Cea mai bună cale de a ajunge în feed-ul publicului țintă este prin #hashtags. Trebuie să folosești cuvinte cheie relevante pentru publicul țintă și poți, de asemenea, să creezi campanii de publicitate pentru a ajunge la cât mai mulți potențiali consumatori.

The Woman Magazine - 7 motive pentru care ar trebui sa folosesti Instagram 2

4 – Modalitatea perfectă de a menține o relație sănătoasă cu comunitatea ta

Statisticile arată că audiența din Instagram este mult mai deschisă înspre a cunoaște conținutul brandurilor față de utilizatorii altor platforme. O abordare bună înspre a crea o legătură cu audiența este să urmărești persoanele care vorbesc despre brandul sau produsele tale, sau poți porni campanii și discuții cu hashtag-uri relevante pentru afacerea și produsele tale. De asemenea, folosește-te de „like & follow” pentru a crește vizibilitatea afacerii tale. Engagement-ul real este extrem de important, fiind tradus ca vânzări reale și consumatori loiali.

5 – Feedback

Este important să monitorizezi tot ceea ce are legătură cu brandul tău pe toate platformele de socializare, de asemenea și pe Instagram, unde toate aceste menționări ale brandului tău pot fi interpretate ca fiind feedback-uri primite de la consumatori.

The Woman Magazine - 7 motive pentru care ar trebui sa folosesti Instagram 4

6 – Creșterea traficului

Un dezavantaj al Instagram-ului este acela că nu pot fi postate link-uri web active în descrieri. Singurul loc unde se pot posta este zona descrierii („link in bio” fiind o expresie deja cunoscută pe această platformă), de aceea, sfatul experților în marketing este să te folosești inteligent de acest spațiu.

Indiferent dacă este un link înspre blog, pagina web, pagina unui concurs, afișarea link-ului potrivit poate crește traficul fix acolo unde îți dorești. Link-ul poate fi schimbat oricât de des, lucru care îți poate permite să dirijezi traficul în direcțiile dorite.

7 – Instagram este perfect și pentru a ține un ochi pe competiție

Este important să știi cum aleg alte branduri, din domeniu și nu numai, să se poziționeze și să interacționeze cu comunitățile lor: ce postează, când postează, cât de des postează, cum ajung la publicul lor etc., lucruri pe care le-ai putea adapta la propria strategie de marketing.

By Codruța Filip, junior editor The Woman Magazine

Codruța este absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai, secția Publicitate, în prezent fiind studentă la Master, secția Relații Publice și Publicitate. Pasiunea pentru comunicare a îndemnat-o să urmeze acest drum, însă pasiunea pentru cuvintele frumoase a determinat-o să scrie.

Sursă foto: pexels.com, unsplash.com