Andrei & Raluca Trifan | Subway – “Ea munca cu oamenii, eu munca cu banii”

Live text from The Woman Entrepreneurship Workshops:

Andrei Trifan – Development Agent @ Subway și speaker în cadrul evenimentului about “Business partner with your wife”

“Ne-am planificat viata în funcție de evoluția business-ului.” 

- Dacă nu sunteti convinsi ca o sa fiti împreună pentru totdeauna, nu incepeți un business. Altfel va fi greu sa lucrati impreuna pentru totdeauna. 

- Asigurați-vă că aveți abilitati complementare – prin suprapunerea pe luarea deciziilor, relatia va avea de suferit.

- Dacă aveți în plan o familie, pregătiți un plan de exit temporar, să delegați responsabilitățile astfel încât absența voastră să nu afecteze business-ul indiferent ce alegeți. 

Raluca Trifan – Franchisee @ Subway și speaker în cadrule evenimentului – 3 Challenges of entrepreneur mothers. 

IMG_0001

Cred ca e mai dificil sa fii femeie antreprenor decat bărbat. Imi placea mereu în ideea că voi putea decide, pt că în orice business, dacă nu e al tau, exista cineva caruia trebuie să-i răspunzi. 

- La scurt timp după luarea francizei, provocările n-au incetat să apară. Nu puteam să mă dezamagesc pe mine, iar eșecul nu este o optiune. După ce am devenit prima dată mămică, simțeam că dacă eu stau cu copilul acasă nu pot sa aduc un aport pentru business. Cu atât mai rău cu cât echipa mea se destrăma. 

- Perspectiva asupra banilor si a cheltuielilor e total diferită după ce devii antreprenor, iar majoritatea profitului se reinvestește.

- O mămică angajată are un pic mai multe avantaje din punct de vedere profesional. Din punct de vedere profesional pui pe standby totul. Ca antreprenor, cu business la început, nu-ți permiți să stai acasă oricât de crud ar suna.

Nu aveți scenarii optimiste pentru primii ani de afacere. Dacă sunteți pregătite pentru tot ce-i mai rău, veți fi capabile să treceți peste cu succes. 

#thewomanentrepreneurship #ideasoftoday