Artista Irina Neacșu organizează un Retreat de Artă Botanică, destinat iubitorilor de natură și artă

Câștigătoare a unei medalii silver-gilt în cadrul RHS Botanical Art & Photography Show 2022, artista Irina Neacșu organizează împreună cu Viscri 125 cea de-a doua ediție a Retreat-ului de Artă Botanică.

Destinat iubitorilor de natură și artă, evenimentul va avea loc în perioada 12-15 mai 2022 la Viscri 125 – Bunești, Brașov.

Evenimentul adună anual pasionați de desen și pictură, oferind în același timp și celor neinițiați oportunitatea de a descoperi arta botanică. Pe parcursul celor trei zile, participanții vor exersa tehnici de crochiu și acuarelă, studii cromatice, aplicarea straturilor de culoare și redarea volumelor.

Retreat Arta Botanica_01

Este primul workshop organizat de Irina Neacșu de la întoarcerea din Marea Britanie, de la evenimentul organizat Royal Horticultural Society și Saatchi Gallery în luna aprilie.

„Dacă lucrările prezentate în cadrul RHS au explorat legătura ciclică dintre fauna și flora Transilvaniei, laitmotivul fiind fructele rămase pe crenguțele plantelor în sezonul rece, care oferă hrană păsărilor și animalelor, în timpul retreat-ului de la Viscri ne vom concentra atenția pe natura în floare.”, afirmă Irina Neacșu.

Toate activitățile creative din cadrul acestui retreat au ca scop reconectarea cu natura, pornind de la studiul și ilustrația botanică.

retreat viscri (1)

„E fascinantă natura în luna mai în Viscri, cu dealurile dimprejur pline de parfum și de culoare: de la cimbrișor, orhidee și iriși sălbatici, la crânguri cu salcâmi înfloriți. Cu siguranță poți găsi inspirație la fiecare pas, ne-au demonstrat-o artiști din întreaga lume care ne-au trecut pragul în cei 10 ani de la deschiderea pensiunii”, a declarat Raluca Grigore, Viscri 125.

Pentru înscrieri și mai multe detalii: contact@cembraartschool.com

retreat viscri (2)

Despre Viscri 125
Situată în inima Transilvaniei, în satul Viscri, pensiunea Viscri 125 oferă vizitatorilor săi o oază de liniște și relaxare în case săseşti tradiţionale. Camerele restaurate cu grijă şi respect faţă de istorie oferă în acelaşi timp tot confortul modern. Potrivit Patrimoniului Mondial UNESCO, Viscri este unul dintre puținele vestigii rămase lumii care oferă experiența satului tradițional cu biserici fortificate.

Despre Irina Neacșu
Irina Neacșu este designer și artist botanic ASBA. Portofoliul ei include proiecte variate, de la pictură și grafică, la cursuri de artă, artă aplicată și design interior. În pictură și grafică, fascinația ei pentru subiectele botanice devine tema principală, pe care o poartă prin tehnici diferite de la clasic la abstract. Lucrările ei se axează atât pe portretizarea frumuseții florilor, cât și pe ilustrarea efemerității și mortalității lor. Picturile naturaliste și observarea intensă conduc lucrările Irinei prin expresii diferite: ilustrație botanică clasică, tuș și grafică, pictură în ulei în stil abstract și clasic.
www.irinaneacsu.com

Despre Școala de Artă Botanică și Design Cembra
Școala de Artă Botanică și Design Cembra este un proiect inițiat de Irina Neacșu, membru al American Society of Botanical Artists și președinte al Romanian Society of Botanical Artists.
Arta botanică și iubirea pentru natură definesc profilul creativ al Școlii Cembra, nefiind însă limitat la mimetism sau reprezentări științifice. Cursanții școlii sunt încurajați să urmeze diferite trasee de stilizare și evoluție, în funcție de domeniul artistic preferat.