„Atunci când viața bate filmul, le pui pe toate într-o carte și te bucuri de fiecare moment sau de rezultate” | Ramona Atena Cuc

În urmă cu mai bine de șase luni Ramona Atena Cuc a lansat cartea „Tunuri, țepe, rechini și alte dihanii”.

Întrebată despre alegerea titlului, aceasta ne-a răspuns „Titlul cred că este în acord cu conținutul cărții și în plus este provocator. Te face să fii curios să citești. Titlul și ilustrația copertei sunt destul de sugestive cât să intuiești puțin din ceea ce va urma să citești.”. Citind doar titlul, nu poți anticipa cu exactitate conținutul. Partea interesantă vine în momentul în care titlului i se adaugă „Manual de supraviețuire în imobiliare. Dedicat agenților, aspiranților sau doar curioșilor”.

 

<<Câteva realități nefardate trăite de mine în „caruselul imobiliar” desfășurat pe parcursul a 25 de ani de imobiliare>> Ramona Atena Cuc, despre cartea sa.

 

Decizia de a scrie o carte a venit pentru Ramona ca o speranță că numeroasele ei experiențe vor fi de folos. A relatat într-un interviu că dramele trăite de ea în imobiliare au devenit lecții surprinse în carte.

Ramona Atena Cuc 2

 

În același interviu, Ramona Atena Cuc a mărturisit că în piață existau deja cărți tehnice despre domeniul imobiliar și că în urma studierii a observat că povestea despre imobiliare nu era gândită în felul în care ea și-a conturat cartea, „aceasta e scrisă cu multă emoție” – adăugând Răzvan Cuc, soțul acesteia. În plus, „este o poveste personală cu un ușor iz tehnic”.

 

Coperta este sugestivă, realizată de Miriam Mureșan, o tânără talentată care a reușit să reunească o multitudine de povești existente în carte. Ilustrația, privită în detaliu, te poate ajuta să anticipezi câteva dintre ideile prezentate. 

 

Cât despre publicul țintă, poate fi intuit încă din titlu „Dedicat agenților, aspiranților sau doar curioșilor”. Referitor la acesta, Răzvan Cuc a menționat că întâmplările descrise în carte pot fi luate ca lecții atât de cei ce vor să înceapă un business în această direcție, cât și de clienți – cei ce se află de cealaltă parte.

 

„Atunci când viața bate filmul, le pui pe toate într-o carte și te bucuri de fiecare moment sau de rezultate” – Ramona Atena Cuc

Ramona Atena Cuc 3

 

Din perspectiva cititorilor

Cei ce au citit deja cartea o descriu ca fiind „vie, caldă, brutal de sinceră, plină de surprize”, cu un final „reflexiv, cald și prietenos, cu note amestecate de nostalgie și speranță”.

Cartea „vorbește despre începuturi naive, condiția femeii de afaceri într-o Românie macho” și „propune o sumă de întrebări:..Cum vine să te arunci total în necunoscut, fără plasă de siguranță? Cum e să riști, să câștigi, să o dai de gard și să te scuturi de praf, după ce ai fost dat de pământ?”

„Cartea autobiografică a Ramonei Cuc e un carusel, un vârtej, un ultramaraton printr-o pădure necunoscută, fără marcaje. Sau, poate fi un popas într-un parc de distracții, unde la toate mașinăriile îți joci, de fapt, propriul destin.”

Credit foto: Sunny Side Up, Ruxandra Vegh

 

Cartea se poate comanda de pe ramonacuc.ro sau carturesti.ro.