Bucharest Feminist Film Festival 2023, o ediție la intersecția dintre artă și activism

Asociația A.R.T. Fusion organizează a treia ediție a Bucharest Feminist Film Festival, ediția CONSENT, în perioada 14-17 septembrie, în București, la Cinema Europa. 

Construind pe baza celor două ediții anterioare, ediția a treia va avea loc la intersecția dintre ARTĂ și ACTIVISM.

În acest an se vorbește despre dreptul fiecărei persoane la propria autonomie, și se explorează consimțământul ca bază fundamentală în orice relație și interacțiune – fie că acestea au loc pe stradă, acasă, la școală sau la locul de muncă. De la hărțuire sexuală sau stradală până la abuzuri în sistemul medical și revenge porn, în cadrul acestei ediții organizatorii se uită la ce se întâmplă atunci când limitele sunt încălcate și la cum putem să construim împreună o societate sigură nu doar pentru femei și fete, ci pentru fiecare gen. 

Filmele selectate sunt din țări de pe 4 continente, iar programul festivalului cuprinde o competiție pentru scurtmetraje și proiecții de lungmetraje, însoțite de sesiuni de Q&A și dezbateri pe temele abordate, la care vor participa echipele de film și experți/experte în domeniu. Pe perioada festivalului, vor exista și evenimente conexe care vor aduce mai aproape participanții de înțelegerea feminismului și a problemelor cu care ne confruntăm în societate – teatru social, performance-uri artistice, dezbateri între tineri/e și politicieni/e și altele. 

Poți achiziționa abonamente sau bilete de aici. Tot la acest link, vei afla și care sunt evenimentele la care intrarea este liberă. 

Festivalul are drept scop explorarea modurilor în care trăim în societăți patriarhale, dar și combaterea stereotipurilor și violenței de gen prin conștientizare, dialog și reflecție. Mai multe detalii despre ce surprize te așteaptă în cadrul acestei ediții, în event-ul de facebook

Anul acesta, Festivalul de Film Feminist face parte dintr-un proiect finanțat de către Ambasada Olandei în România, și susținut de Ambasada Canadei în România și de Ambasada Republicii Federale Germania în România. 

Parteneri media: IQ Ads, Zile și Nopți, Igloo, Munteanu recomandă, Spotmedia.ro, FilmMenu, Movienews.ro, VIVA, Cărturești, Observator Cultural, Libertatea, Cutra, Modernism, The Woman, AIVI Media, Cinefan.ro, Cinefilia.ro.