Bucureștiul va avea încă patru stații noi de bike-sharing I’Velo Urban

Asociația Green Revolution, împreună cu partenerul proiectului, Raiffeisen Bank sărbătoresc ziua mondială a bicicletei prin deschiderea în București a patru stații de bike-sharing I’Velo Urban. Stațiile vor fi disponibile 24/7, pe durata întregului an, sunt cele mai performante și avansate tehnologic modele de stații și sunt dotate cu cel mai nou model de biciclete din flota I’Velo.

Cele patru noi stații de bike-sharing sunt localizate în nordul orașului, în apropierea clădirilor de birouri din Calea Floreasca 155, Bd Dimitrie Pompeiu 9-9A, Bd Dimitrie Pompeiu 5-7 și Strada Tipografilor 11-15.

Noile stații se adaugă celor 18 stații I’Velo Urban funcționale în prezent în București și celor 4 centre I’Velo Relax. Serviciile de bike-sharing I’Velo sunt disponibile prin intermediul aplicației mobile dedicate iar costurile de închiriere pornesc de la 1/leu pe zi (abonați I’Velo Platinum).

Rețeaua I’Velo Urban prezentă în București acoperă nevoile de transport alternativ ecologic atât zonele centrale foarte aglomerate, cât și centrele de afaceri din nordul capitalei și este amplasată în vecinătatea pistelor.

Harta statii noi RO - 1200x1228px_apr 2022

 “Am fost încă de la start alături de I’Velo, primul program de bike-sharing din România. Ne deplasăm împreună de peste 12 ani în direcția unei comunități mai sănătoase și mai puțin poluate cu ajutorul bicicletei ca mijloc de transport alternativ. Ne bucurăm că I’Velo este un proiect de ecologie urbană și protecție a mediului care s-a dezvoltat de la an la an, pe care sperăm să îl vedem cât mai des pe pistele și prin parcurile din oraș“, a declarat Corina Vasile, Director de Comunicare și Sustenabilitate Raiffeisen Bank.

’’Misiunea noastră de a promova mersul pe bicicletă ca mijloc de transport în beneficiul populației continuă. Prin mărirea numărului de stații ne dorim să convingem cât mai multe persoane că bicicleta este un mijloc de transport utilitar, rapid, accesibil, dar și un mijloc de relaxare, vital într-o capitală europeană. Să nu uităm că bicicleta reprezintă o soluție pentru diminuarea impactului uman asupra climei și o tranziție către un mediu mai curat și o societate mai sănătoasă”, Raluca Fiser, Președintele Asociației Green Revolution.  

 

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondată în martie 2009 este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România, ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. green Revolution dezvoltă proiecte variante, care promovează și sprijină: educația ecologică și responsabilitatea față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în rândul autorităților și companiilor private și de stat.

Despre Raiffeisen Bank   

Grupul Raiffeisen are 25 de ani de activitate pe piata bancară din România si deserveste peste 2,28 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are aproape 4.700 de angajati, 300 de agentii in toata tara,  1.131 ATM-uri, din care 474 masini multifunctionale (MFM-uri) si o retea de peste 26.400 POS-uri.