Cartea de vizită inedită, prima impresie despre afacerea ta

În era tehnologiei, o carte de vizită s-ar putea să vi se pară un accesoriu neimportant, care nu poate să spună destule despre dumneavoastră. Totuși, cartea de vizită rămâne extrem de eficientă în mediul de afaceri, fiind o soluție de prezentare și de a păstra contactul cu alți profesioniști, care nu costă mult, este practică și ușor de luat în geantă.

Cartea de vizită este prima impresie pe care clienții sau potențialii asociați și-o fac despre afacerea dumneavoastră, așadar design-ul ei trebuie să vorbească despre principalele calități ale firmei.

Female hands choosing a color fabric pattern

Trebuie să țineți cont de domeniul de activitate atunci când decideți culorile.  Ce se potrivește pentru o florărie nu se va potrivi și pentru o firmă de consultanță financiară.

Puteți opta pentru un stil simplu, clasic, cu text negru pe carton de culoare albă sau crem. Informațiile sunt clare și concise, aspectul va fi unul aerisit, însă tipul acesta de carte de vizită se potrivește mai bine domeniilor pragmatice, decât celor ce implică creativitate.

Dacă vreți să asigurați o utilitate a cărții de vizită și să îl faceți pe client să o poarte mai mereu în portofel, puteți să optați pentru imprimarea calendarului pentru anul în curs pe verso sau puteți chiar să oferiți un voucher de reducere pentru serviciile dumneavoastră. Astfel, veți determina clientul să ia în considerare oferta.

Pentru a spune mai mult despre dumneavoastră ca persoană, ați putea alege un model de carte de vizită care să conțină și o fotografie. Astfel clienții sau partenerii dumneavoastră își vor aduce aminte mai bine de discuția pe care ați purtat-o.

Business woman in dark suit holding credit card and using laptop

Pentru o carte de vizită care să iasă din tiparele clasice puteți alege una tactilă, cu scris în relief sau decupată în forme-cheie care vorbesc de la sine despre ceea ce oferiți (de exemplu, un fotograf ar putea să opteze pentru o carte de vizită tăiată pe conturul unui aparat foto sau a unui obiectiv).

Nu uitați să verificați cu atenție toate datele pregătite pentru cartea de vizită. Se poate întâmpla ca la prima editare să fie cifre greșite în numărul de telefon sau greșeli de tastare a numelui sau a e-mail-ului.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României. 

Sursa foto: www.freepik.com