Cinci pârtii de schi din România la care poți merge în această vacanță

Nu e vacanță de iarnă dacă nu te distrezi puțin pe o pârtie, alături de alți împătimiți ai sporturilor de iarnă sau deopotrivă, alături de timizii începători. Există în România câteva pârtii pe care după ce le vei vizita și ,,testa” vei avea o mulțime de amintiri frumoase de vacanță.

8059ac5a903d76e7a80f25e9a5aaa129

Stațiunea din Poiana Brașov este văzută ca cea mai modern din țară, cu cel mai mare domeniu schiabil. Are și o parte separată, specială pentru cei care vor să se dea doar cu sania. Stațiunea din Poiană a fost inclusă şi într-un top al celor mai bune staţiuni din Europa de Sud-Est, scrie Adevărul.

c4cc778048020d6eac9a9811396b141d

Sinaia deține singurul domeniu schiabil la altitudine din țara noastră, cu peste 20 de kilometri pe care îi poți încerca. Cele mai cunoscute şi apreciate pârtii sunt sunt Carp (1382 metri) şi Papagal (900 de metri). Peisajele sunt cu totul speciale, așadar vei reuși să te bucuri și de un decor de poveste, nu doar de sport.

bafaaac861af82972c36dca4a4d56c9a

Și pentru că vorbeam de peisaje, Predealul este o altă destinație pe care îți recomandăm să ajungi. Cea mai mare calitate a acestei stațiuni este faptul că deși nu are o arie foarte mare, calitatea zăpezii este net superioară.

1-paltinis-sibiu-romania-ski-snowboard-statiune-munte-iarna-zapada-partie-schi

Pârtiile de la Păltiniș sunt perfecte dacă vrei să înveți să schiezi. Opt pârtii, nocturne, instalații moderne și o școală foarte bună de schi sunt unele dintre cele mai importante avantaje. În plus, prețurile sunt mult mai accesibile decât în alte părți.

Stațiunea Straja, de pe Valea Jiului oferă și pârtii de calitate, și peisaje superbe. Are 12 pârtii de schi, fiecare echipată cu instalaţie de transport pe cablu (teleschi). Cinci dintre ele sunt dotate și de instalaţii de nocturnă, deci veți putea sta afară până târziu.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursă foto: Pinterest, freepik.com