Cluj ENSEMBLE!

În perioada 17-22 septembrie 2017 se va desfășura Festivalul Cluj ENSEMBLE! un festival cu un concept unic imaginat de Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, ce presupune realizarea unor cursuri de măiestrie/workshop-uri sub forma unor module practice, teoretice și mixte într-un interval scurt de timp, optimizând astfel resursele alocate învățării.

Proiectul presupune realizarea unor cursuri de măiestrie/workshop-uri sub forma de module practice, teoretice și mixte într-un interval scurt de timp. Modulele se îmbină armonios și extrem de eficient, fiecare cursant putând beneficia de toată paleta de module, atât teoretice cât și practice.

Cele trei module sunt incluse, alături de numeroase concerte ce se desfășoară în spațiile convenționale și neconvenționale, oferind astfel o abordare din perspectiva interpretului, a compozitorului, a specialistului muzicolog și nu în ultimul rând, a publicului.

eclujjj

Câteva dintre activitățile din agenda evenimentului:

– Concert simfonic de deschidere: Opera Națională Română, Opera ENSEMBLE!

– Recital de pian: Sontraud Speidel

– Recital de violă: Aida Carmen Soanea

– Seară de jazz: Trio Pârvu & Laura Orian

Intrarea este liberă la toate evenimentele, cu excepția concertului simfonic de închidere.

Parteneri și sponsori: Programul Erasmus+, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai, Opera Națională Română Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat ”Transilvania, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Muzeul Național de Artă Cluj-Napoca, Cofetăria Pralina, Impress, Autotransilvania – dealer BMW, Friandise, Libero Events, /Form Space.

Parteneri media: TVR Cluj, Look TV, Radio România Cluj, Radio Domeldo, Ora de știri, NapocaNews, Făclia de Cluj, ClujLife, Cluj.com, Dispersie, Szabadsag, Clujul cultural, Orasul Cluj, Zile și Nopți, ArtAct Magazine, I Like Cluj.

Prof.univ.dr. Vasile Jucan, Președinte al Asociației Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima”