Competiție de proiecte de instalații arhitecturale de mari dimensiuni în cadrul ARTDOOR / by AWAKE Festival

AWAKE lansează a treia ediție ARTDOOR și competiția de proiecte de instalații arhitecturale de mari dimensiuni.

În acest an, competiția este finanțată din timbrul de arhitectură prin Ordinul Arhitecților din România și Ordinul Arhitecților din România – Sucursala Mureș.

Tema concursului:
Arhitecții sunt încurajați să se inspire din tema festivalului din acest an: #BOHEMIANBLAST

Premiile:
Bugetul alocat pentru fiecare instalație câștigătoare este de până la 3.000 EUR per câștigător.

Criterii de jurizare:
Criteriile de selecție luate în considerare de juriu sunt: originalitatea și creativitatea, conceptul, impactul, fezabilitatea. Orice aplicant sau grup de arhitecți poate prezenta mai multe propuneri.  Artiștii trebuie să evite deteriorarea mediului și toate materialele folosite trebuie să poată rezista la condiții meteorologice grele.

Aplicanții pot trimite proiectele lor juriului până pe 21 iunie, ora 23:59.

Pentru mai multe detalii cu privire la termenii de participare, desfasurare competiție și alte aspecte importante, citiți cu atenție regulamentul oficial ARTDOOR.

Juriul ARTDOOR 2019 este format din: Mircea Cantor, artist român de talie internațională, Atilla Kim, arhitect și comisarul român pentru expoziția internațională de artă Bienala din Veneția, și Angela Kovacs, președintele OAR Mureș și arhitect de renume.

Mai multe detalii despre regulament, competiție și premii se regăsesc accesând website-ul dedicat: artdoor.awakefestival.ro. Pe același website pot fi vizualizate și lucrările câștigatoare și expuse în edițiile anterioare la ARTDOOR/AWAKE.

AWAKE THEWOMAN

 

Începând cu acest an, ARTDOOR devine bienală, invitând și artiști importanți locali și internaționali să expună alături de câștigătorii competiției, pe domeniul Teleki în timpul festivalului AWAKE.

Domeniul Teleki își deschide porțile în 2019 pentru #NewBohemians: creativi, minți libere, pasionate de reinventare. #AWAKE3 vine în 2019 cu o experiență muzicală atent curatoriata: Triggerfinger, Netsky, Pussy Riot, Dirtyphonics Liive, Lady Leshurr, De Staat, AJ Tracey și mulți alții.

AWAKE este cel mai așteptat festival boutique multi-experiențial: lectură sub copacii seculari la Forest Library, filme de Cannes sau piese de teatru independente la Cinema și Theatre Under the Bridge, relaxare cu yoga și pilates la Serenity Meadow, sau accesoriile perfecte în tema festivalului la Bazar. Platforma de discuție, Feed Your Mind, activează doza necesară de inspirație cu panel-uri și workshopuri inovatoare.

AWAKE 2019 te așteaptă în perioada 15-18 august la Castelul Teleki din Transilvania, Gornesti, Mureș.
Biletele sunt disponibile pe tickets.awakefestival.ro, iabilet.ro și eventim.ro. Abonamentele de 4 zile Early Bird sunt disponibile la prețurile de: 179 lei sau 209 lei (camping inclus).

Organizatori: emagic, Culturaft.
Sponsori: BCR / George, Beck’s, Coca-Cola, Rompetrol, BDG (Jagermeister, Bacardi), RedBull, Liliac.
Parteneri instituționali: Primăria Gornești, Consiliul Județean Mureș, OAR Mureș, Take a Stand.