COS continuă angajamentul față de manufactură și croitorie contemporană în cea mai recentă colecție Atelier

Concepute în atelierul intern al brandului, piesele versatile continuă să se distingă prin materiale fine și o atenție impecabilă la detalii.


Colecția de primăvară Atelier prezintă tehnici inovatoare și complexe de croitorie care se regăsesc în cusăturile încrețite și în corsetele ascunse, ce evidențiază siluete sculptate.
Reinventate pentru acest sezon, piesele day-to-evening și esențialele elevate prezintă detalii
și finisaje caracteristice, cum ar fi talia reglabilă. Jachetele de costum sunt rafinate și prezintă
revere pliabile spre interior, în timp ce mânecile alungite ale cămășilor oferă noi posibilități de
purtare.


Paleta de culori folosită este fresh și echilibrează tonuri neutre delicate cu roșul îndrăzneț și galbenul acid vibrant, completând texturi variate și detalii transparente. Prin selecția meticuloasă a materialelor, fiecare piesă de îmbrăcăminte ilustrează angajamentul COS față de meșteșug, subliniind devotamentul brandului față de calitate și longevitate. O tehnică de plisare manuală folosind matrițe personalizate de hârtie are ca rezultat o pereche de pantaloni ampli și o eșarfă asortată – marginile pictate manual creează profunzime și dau impresia de mișcare. Țesăturile încrețite artistic aduc noutate pieselor din colecție; un fir diafan realizat din hârtie stă la baza tricotajelor fine, în timp ce jachetele din piele, balerinii și mocasinii sunt perforate cu precizie, cu ajutorul tehnicii de tăiere cu laser.


Cu inspirație din anii 1990, colecția pentru femei adoptă siluete alungite, fuste dramatice cu
lungimi maxi și o rochie sirenă cu tiv structurat sunt în centrul atenției. Colecția pentru bărbați
reflectă fluiditatea din colecția pentru femei, propunând croieli relaxate prin jachete largi și cămăși rafinate din mătase. Pentru a completa fiecare look, COS introduce pentru prima dată ochelari de soare în colecția Atelier, alături de articole de marochinărie, bijuterii unisex, broșe și curele, care formează o estetică contemporană, dar atemporală.


Alături de colecția extinsă de piese icon COS, colecția Atelier va fi lansată curând online pe
cos.com și în magazine selectate, pe toată durata sezonului primăvară – vară.


Despre COS
Inspirat de cultura contemporană, brandul de moda cu sediul în Londra este cunoscut pentru piesele emblematice de garderobă, articolele esențiale și modelele inovatoare care sunt făcute să dureze. Dedicat calității și sustenabilității, COS adoptă o abordare personalizată a designului, creând colecții unice care combină funcționalitatea cu stilul atemporal. Detaliile experimentale de design și inovațiile în materie de materiale sunt revizuite frecvent pentru a include cele mai recente progrese vestimentare și pentru a asigura utilizarea în mod atent a fibrelor, indiferent dacă acestea sunt reciclate, reînnoite sau provenite din surse durabile.


Despre COS Atelier
Completând colecțiile principale COS, liniile sezoniere COS Atelier pentru bărbați și femei, concepute în atelierul propriu al brandului în Londra, prezintă îmbrăcăminte de zi și seară, bazată pe principiile luxului și designului excepțional. Colecțiile ready-to-wear Atelier sunt dedicate meșteșugului și se concentrează pe țesături și pe croieli contemporane.