COS sărbătorește vara cu colecția capsulă COS x Stephen Doherty

COS are plăcerea de a anunța cea mai recentă colaborare cu Stephen Doherty, artistul multidisciplinar, din Manchester. Piesele în ediție limitată prezintă lucrări de artă florală exclusiv realizate cu ajutorul tehnicii unice care implică cerneală și apă și îl definește pe Doherty. Concentrându-se pe floarea înflorită, colaborarea celebrează frumusețea naturii în cea mai rafinată formă a sa.

Îmbrățișând sinergia dintre artă și modă, colecția de 17 piese întruchipează eleganța effortless. Lucrările de artă a lui Doherty sunt reimaginate pe pânze de mătase și in, transformând siluetele clasice COS. Colecția aduce în atenție și o serie de seturi co-ord, însă fiecare articol este conceput pentru a fi utilizat în nenumărate moduri, ziua sau seara, în funcție de starea de spirit sau de ocazie.

Explorând meșteșugul, broderia delicată cu mărgele se regăsește pe topurile bandeau, în timp ce finisajele unice de pe talie oferă un stil versatil și un element funcțional colecției. Imprimeul floral este vizibil și pe accesorii, reelaborat pe un mule de piele și pe eșarfe din mătase.

Capsula COS x Stephen Doherty se lansează online în data de 8 iunie și fizic, în magazinul COS din Băneasa Shopping City, la aproximativ 1 săptămână distanță.

Despre COS 

Inspirat de cultura contemporană, brandul de modă din Londra este cunoscut pentru piesele emblematice de îmbrăcăminte, elementele esentiale de lux și modelele inovatoare care sunt făcute pentru a dura. Dedicat calității și sustenabilității, COS adoptă o abordare personalizată a designului, creând colecții unice care combină funcționalitatea cu stilul atemporal.

Detaliile experimentale de design și inovarea materialelor sunt revizuite frecvent pentru a include cele mai recente progrese vestimentare și pentru a asigura utilizarea în mod atent a fibrelor, indiferent dacă acestea sunt reciclate, reînnoite sau provenite din surse durabile.

 

Despre Stephen Doherty

Seria Gratitude Blooms a lui Stephen Doherty a început în 2018, în timp ce acesta era artist rezident la Aamir Art House din Porvorim, Goa. Centrată în jurul utilizării florilor în celebrarea rituală și în actele performative de recunoștință, aceasta prezintă picturi de flori devoționale în descompunere, petale și studii ale figurii umane în natură. Alte teme comune în lucrările sale sunt comunitatea, conectivitatea și bucuria.

Doherty a studiat la Central Saint Martins și este un alumni al Fundației Sarabande, înființată de Lee McQueen. În 2019, Stephen a primit premiul NEW WAVE: Creative din partea British Fashion Council.

Stephen este un artist britanic stabilit în Marea Britanie. Lucrările sale au fost expuse la Somerset House, Londra (2014), The Mass Gallery Tokyo (2017), SHOWstudio, Londra (2019), Sarabande Foundation, Londra (2020) și Hastings Contemporary, Hastings (2021).