Cum întreții o dietă de slăbire? Tu știi ce trebuie să iei în calcul?

O dieta de slabire inseamna foarte multe lucruri – termenul alimentatie corespunzatoare nu spune indeajuns, mai ales atunci cand vrei sa intelegi cum anume functioneaza o asemenea dieta. Exista mai multe aspecte pe care trebuie sa le gestionezi pe langa calcularea caloriilor, de exemplu.

Pe scurt, a tine o dieta este dificil, complicat. Tocmai acesta este si motivul pentru care nu ar trebui sa crezi niciodata in acele diete minune care iti promit pierderea kilogramelor intr-un mod rapid si sanatos. Acestea fie nu au rezultate, fie promoveaza moduri de slabire care pot cauza anumite afectiuni pe termen lung.

Pierderea in greutate este un efort de echipa, aceasta echipa fiind formata din elementele de mai jos.

Consumul corespunzator de proteine

Proteinele sunt necesare in cadrul unei alimentatii corespunzatoare, dar si atunci cand urmezi o dieta de slabit. Spre deosebire de grasimi, carbohidrati si calorii in general, proteinele sunt gestionate mai bine de catre metabolism si astfel nu contribuie semnificativ la stratul de grasime. Prin urmare, dietele care iti recomanda reducerea sau mai rau, eliminarea proteinelor din dieta ta nu sunt diete sanatoase, eficiente sau rapide.

Alimentatia oricarei persoane, indiferent de scopul acesteia (pierderea in greutate, mentinerea greutatii sau chiar luarea in greutate) trebuie sa contina un volum adecvat de proteine.

Consumul de fibre

Fibrele ofera stomacului satietate, implicit tie senzatia de satietate de dupa o masa. Astfel, daca reduci semnificativ aportul de calorii, grasimi si carbohidrati, este posibil sa nu te simti la fel de satul ca inainte. Aici intra in actiune fibrele. O masa bogata in fibre dar cu un aport caloric redus nu va fi resimtita drastic de catre corpul uman.

Astfel, te vei putea incadra in aportul caloric zilnic recomandat de dieta de slabire pe care o urmezi fara sa simti foame, implicit nevoia unei mese inoportune dupa miezul noptii, printre altele.

Intelegerea echilibrului dintre aportul si consumul de calorii

O dieta de slabire nu inseamna sa reduci drastic aportul de calorii zilnic. In general, chiar si dietele restrictive recomanda un total de 800 de calorii pe zi. Un deficit mai mare ar putea cauza anumite probleme de sanatate. Totodata, deficitul de calorii nu este potrivit pentru toata lumea. Doua persoane pot avea greutati similare, dar una poate slabi cu 800 calorii pe zi, in timp ce alta nu poate. Totul este influentat si de elementele adiacente – proteine, fibre si activitatea fizica, printre altele.

Echilibrul este urmatorul – sa arzi mai multe calorii decat consumi. Astfel, poti aborda si o dieta cu 1500 calorii pe zi, atat timp cat arzi mai mult de atat. Desigur, acest lucru poate fi destul de dificil, motiv pentru care deficitul de calorii ca si baza intr-o dieta de slabire functioneaza cu adevarat.

Starea de foame nu va fi una deranjanta daca apelezi la fibre si proteine in mod corespunzator.

Un ajutor la care poti apela in aceasta privinta este dieta NUPO. Aceasta este o dieta de slabire tip VLCD care implica deficitul de calorii, dar mai ales o alimentatie corespunzatoare. Prin intermediul produselor proprii, NUPO iti pune la dispozitie solutii de mese usor de preparat, pastile si shake-uri de slabit, precum si inlocuitori de masa si suplimente alimentare!