Cum menținem sănătatea, luminozitatea și aspectul tânăr al pielii mature

După vârsta de 40 de ani, liniile fine și micile riduri de expresie de pe tenul nostru încep să se accentueze, iar pielea devine mai uscată. Întâmpină această etapă a vieții tale cu o rutină de îngrijire adaptată noilor nevoi ale pielii, pentru a-ți păstra tenul sănătos, luminos și ferm pe o perioadă îndelungată. În noua ta rutină, ai grijă să nu lipsească cinci ingrediente-cheie: acidul hialuronic, Juvinity, vitamina C, retinoizii și produsele cu factor de protecție solară.

Acidul hialuronic, Juvinity și vitamina C – complexul tinereții

Dacă până acum preferai formulările ușoare, acum tenul tău are nevoie de creme semi-grase sau grase pentru o hidratare în profunzime, atât pe timp de zi, cât și noaptea. În plus, caută formule cu ingrediente active adaptate texturii tenului tău, cu proprietăți geriatrice dovedite.

Primul brand specializat în produse anti-îmbătrânire din lume este unul românesc, prin gama Gerovital H3, având la bază o inovație autohtonă a Prof. Dr. Ana Aslan. Odată cu trecerea timpului, produsele Gerovital au fost continuu îmbunătățite cu ingrediente actuale, în formule specializate pentru toate nevoile tenului. Gama Gerovital H3 Classic, adresată tenului matur, integrează astăzi un complex de ingrediente active special adresate acestui tip de ten, într-o gamă completă bogată în uleiuri, ceruri și grăsimi naturale cu putere sporită de reconstrucție celulară.

Acidul hialuronic, folosit în produsele de îngrijire pentru toate vârstele, datorită proprietăților sale nutritive și hidratante și pentru capacitatea de restaurare a barierei naturale de protecție a tenului, este protejat de vitamina C, care contribuie la menținerea elasticității pielii și îmbunătățit cu Juvinity, o moleculă cheie ce întârzie îmbătrânirea metabolicăși a nucleului celulelor.

Retinoizii – cel mai puternic agent antirid prezent în produsele cosmetice

Retinolul este un ingredient derivat din vitamina A și probabil unul dintre cele mai eficiente compusuri cu proprietăți anti-îmbătrânire prezente în produsele dedicate pielii. Folosit și apreciat pentru efectul de accelerare a proceselor enzimatice, ajutând astfel pielea să se autoregenereze din interior spre exterior, dar și pentru capacitatea de diminuare a petelor pigmentare, retinolul reprezintă elementul de bază al gamei cu același nume – Gerovital H3 Retinol.

Acesta poate fi utilizat sub formă de Fiole Antirid, îmbogățite cu vitamina A, pentru a reda aspectul neted, uniform și tânăr al pielii, sau în formule de tip cremă din gama Gerovital H3 Retinol, alături de vitaminele A, E și Sepilift – agenți cu proprietăți anti-îmbătrânire dovedite.

Produsele cu factor de protecție solară –pasul esențial în îngrijireatenului de toate vârstele

În elaborarea unei rutine de îngrijire a tenului cu beneficii antirid, protecția tenului față de factorii externi nocivi este la fel de importantă precum hidratarea corectă și susținerea elasticiății sale naturale. Folosește produse cu SPF și în sezonul rece, atunci când pare că soarele se ascunde printre nori, asta pentru că razele UV au efect asupra tenului nostru chiar și în zilele înnorate.

În plus, atunci când folosim în rutina de îngrijire retinoizi, chiar dacă sunt aplicate seara, produsele cu SPF sunt obligatorii, pentru că razele soarelui „sparg” structura retinoizilor și le diminuează considerabil efectele benefice asupra tenului. Completează-ți rutina zilnică de frumusețe cu crema CC Final Touch din gama Gerovital Luxury, cu SPF 25, un produs multifuncțional, care îngrijește, uniformizează structura pielii și protejează. Se obține un efect de întinerire imediat, prin mascarea imperfecțiunilor, netezirea și uniformizarea culorii tenului.