Cum să abordăm provocările ca femei antreprenor

În ultimele luni, au existat numeroase exemple de vedete și femei lider care și-au făcut auzite vocile la unison. A fost o modalitate excelentă de a inspira, mobiliza și emancipa femeile antreprenor să devină mai proactive în abordarea diferitelor obstacole care par să ne încetinească succesul. Mai jos sunt câteva dintre provocările pe care eu și colegele mele le-am înfruntat ca femei antreprenor și modul în care ne-am propus să le înfruntăm anul acesta.

Creșterea numărului nostru

Să începem cu niște vești bune. Numărul femeilor antreprenor și al afacerilor conduse de femei este în creștere. În primul rând, National Association of Women Business Owners (Asociația Națională a Femeilor Proprietare de Afaceri) a afirmat că în SUA există în prezent 11,6 milioane de afaceri deținute de femei. Aceste afaceri au aproape 9 milioane de angajați și generează câștiguri de aproape 1,7 trilioane de dolari.

Conform Global Entrepreneurship 2017/2018 Global Report, femeile reprezintă 40% din antreprenorii nou apăruți din SUA. Cu toate acestea, în alte părți ale lumii, cum ar fi America Latină și Caraibele, există un raport mai mare între antreprenorii femei și întreprinzătorii bărbați decât în America de Nord. În ceea ce privește start-up-urile tehnologice din SUA în 2017, doar 17% aveau un fondator de sex feminin, lucru relativ stabil în ultimii cinci ani.

Finanțarea și mentoratul

Bărbații încă depășesc femeile în antreprenoriat. Mai avem încă multe de făcut ca să ne creștem numărul și să încurajăm noile generații de femei să-și asume un risc. O parte din provocarea întâlnită în acest sens a fost lipsa accesului la finanțări. Puteți începe cu organizații de genul FemaleFounders.org dacă doriți să vă implicați mai mult în schimbarea viitorului pentru antreprenoriatul feminin. Acest grup include antreprenorii și investitorii care doresc să-și utilizeze cunoștințele personale pentru a ajuta mai multe femei cu idei de afaceri să cunoască investitori, mentori și oameni talentați.

Există numeroase granturi și alte modalități de finanțare pentru afacerile voastre. Programul Eileen Fisher pentru femei de afaceri, lansat de designerul de modă Eileen Fisher, acordă anual 100.000 de dolari pentru 10 afaceri deținute de femei care au trecut dincolo de stadiul de pornire. Grantul Amber a fost lansat de Womensnet.com pentru a onora amintirea unei tinere care a murit înainte de a-și putea îndeplini visurile antreprenoriale. Acesta oferă o subvenție de 500 de dolari unei femei proprietare de afaceri în fiecare lună.

Una dintre cele douăsprezece femei primește, de asemenea, o bursă de 1.000 de dolari la sfârșitul aceluiași an. Organizațiile de tipul FemaleFounders vă pot oferi sfaturi pentru a găsi astfel de granturi, dacă căutarea nu vă aduce mai aproape de o sursă de finanțare. Deși s-ar putea să nu fiu în măsură să fiu investitor, am găsit de curând o șansă să-mi împărtășesc cunoștințele și experiența pentru a încuraja și îndruma alte femei. Aici, în Silicon Valley, am lucrat și ca voluntar în programe școlare locale care includ STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică), cursuri de inventare de produse sau concursuri. Cele mai recente două programe din ultimul an școlar au fost orientate spre tehnologie, exclusiv pentru fete. Asigurați-vă că aveți timp să vă angajați într-un astfel de program, deoarece necesită dedicarea unui timp considerabil în cursul anului școlar. Pe de altă parte, vă puteți concentra pe taberele de primăvară, vară și iarnă, dacă aveți timp limitat.

rawpixel-783345-unsplash

Îndoiala de sine

Pot să spun din experiența personală că noi, ca femei, putem fi cei mai răi dușmani ai noștri. Îndoiala de sine apare pentru că nu am fost întotdeauna încurajate să căutăm să ne realizăm scopurile, cum ar fi pornirea unei afaceri. Pe bună dreptate, considerăm că celelalte responsabilități, cum ar fi viața de familie, sunt și ele importante. Poate că ne întrebăm dacă avem capacitățile și înțelegerea necesare pentru a conduce o afacere.

A trebuit să petrec mult timp citind despre alți antreprenori care au reușit în afacerile lor ca să-mi schimb sentimentele de îndoială de sine. Nu doar că mă motivează, dar îmi oferă și exemple excelente de bune practici pe care le-am folosit ca să avansez cu propriile mele activități antreprenoriale mult mai rapid. După ce am citit despre acești antreprenori, am participat la conferințe în cadrul cărora au ținut prelegeri mulți dintre ei și am interacționat cu ei în timpul evenimentului.

Faptul că am vorbit personal cu ei și că le-am ascultat încurajările poate părea nesemnificativ. Cu toate acestea, poate avea un efect puternic în timp, care poate încuraja femeile să acționeze. De asemenea, am o listă de femei antreprenor pe care o consult înainte de întâlniri sau prezentări pentru a-mi spori încrederea.

Lacunele

Pentru a rezolva lacunele altora, mi-am împărtășit propriile cunoștințe prin scrierea de articole și bloguri pentru diferite afaceri. Simplul proces de cercetare și scriere a acestor postări mi-a permis să învăț în timp ce îi ajut pe alții să abordeze această provocare. Am pus accentul pe blogurile care caută bloggeri invitați, care de multe ori apar prin intermediul rețelei mele de cunoștințe virtuale.

De asemenea, presa online este mereu în căutarea unei idei creative, așa că m-am înscris pe acele site-uri și le-am trimis ideile mele. Gândiți-vă la subiectele care vă pasionează în mod deosebit, în cazul cărora experiența voastră personală ar putea ajuta pe cineva să evite o anumită cale sau chiar o greșeală. Utilizați ce știți pentru a crea conținut.  

Pe de altă parte, încerc să profit de cât mai multe dintre seminariile gratuite, cursurile online, podcasturile și conținutul la care am acces. Întotdeauna este timp să citești sau să vizionezi aceste oportunități de învățare. În momentul de față există atât de mult conținut disponibil online care să vă încurajeze sau să vă ajute să rezolvați aceste lacune. De asemenea, am investit niște bani în participarea la conferințe pentru a-mi îmbunătăți cunoștințele și mai mult.

Susținere și legături

Nu toate femeile antreprenor au parte de un sistem de susținere puternic. Este posibil să nu existe o familie sau soț/soție care să încurajeze ideea de a începe o afacere. Am fost fericită să servesc ca element de legătură. Este o trăsătură pe care am învățat-o de la fratele meu, care este un antreprenor de succes.

Nu priviți toate situațiile ca modalități de a vă stabili legături exclusiv în interesul propriu. S-ar putea să întâlniți pe cineva și să vă dați seama că s-ar potrivi perfect cu interesele altcuiva. Faceți-le cunoștință celor doi și îi veți oferi unei femei antreprenor finanțarea, mentorul, persoana talentată sau orice alt element de care are nevoie pentru a avea succes.

sursa articol: forbes.com

sursa foto: unsplash.com

Traducerea a fost realizată de Lucia Horea (dmluciahorea@gmail.com ).