Cum să scapi de cearcăne și să arăți fresh zi de zi

Cearcănele ne trădează mereu lipsa de somn, oboseala sau stilul de viață nesănătos pe care îl ducem uneori din cauza lipsei de timp și a volumului mare de muncă. Există totuși câteva trucuri la care poți apela pentru a le diminua din intensitate și pentru a arăta fresh în fiecare zi, însă înainte de a apela la ele trebuie să ai în vedere care sunt cauzele apariției cearcănelor pentru că mereu e mai bine să tratezi problema, nu efectul.

young-woman-caring-of-her-skin-standing-near-mirror-in-the-bathr_1301-3375

Cauzele apariției cearcănelor ține și de moșteniri genetice, caz în care te poți trata la medic pentru a avea un aspect sănătos. Un dermatolog te va putea ajuta să scapi de ele, iar tratementele nu sunt deloc dificile. Pe de altă parte, stilul de viață nesănătos contribuie semnificativ la apariția lor. Dacă ai surplus de sare în organism, nu dormi suficient și trăiești zilnic într-un mediu mult prea stresant cu siguranță vei avea această problemă. De asemenea, dacă sari peste pasul demachierii (absolut necesar atât seara, cât și dimineața), cearcănele își vor face simțită prezența.

happiness-body-care-washing-wrapped-young-adults_1301-1665

Cum te poți trata

Compresele cu ceai de mușețel te pot ajuta în diminuarea efectului inestetic. Le poți aplica seara, înainte de culcare. Dimineața, îți poți pune pe ochi pentru 5-10 minute felii de castravete congelate, care nu doar îți va vitaminiza pielea, ci datorită faptului că este bogat în antioxidanți va reduce cu succes inflamațiile și vasele de sânge mărite.

Îți poți masa pielea din jurul ochilor cu ulei de migdale în fiecare seară (pe care îl găsești atât la farmaciile clasice, cât și la cele naturiste). Uleiul de migdale este bogat în acid oleic și acid linoleic, ambele foarte eficiente în hidratarea pielii și în stimularea producției de colagen.

woman-caring-of-her-skin-standing-near-mirror-in-the-bathroom_1301-3694

Apa de trandafir hidratează pielea, elimină unflaturile și are și un efect de albire și întinerire. O puteți aplica cu ajutorul unor dischete demachiante, atât dimineața, cât și seara. Este important însă să o lasați să își facă efectul timp de 15 minute.

Cum le poți masca

Pe de altă parte, există produse cosmetice care îți vin în ajutor pentru un aspect luminos al tenului tău. Ai nevoie de un conceler (anticearcăn) care să se potrivească tipului tău de ten. Pentru o fixare cât mai bună, aplică peste el și pudră, însă ai grijă să nu încarci tenul prea mult.

girl-puts-concealer-under-woman-s-eyes_1304-2931

De asemenea, utilă este și hidratarea cu o cremă pe bază de hidrochinină sau acid kojic care are proprietăți de decolorare a pielii. Și cremele cu vitamina K și retinol sunt eficiente în lupta împotriva cearcănelor.

By Loredana Bertișan – Editor Contribuitor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursa foto: www.freepik.com