De la  edtech to medtech, fondatoarele de companii urcă pe scenă la Cluj

Sâmbătă, pe data de 17 februarie, Risky Business Ventures a avut plăcerea să găzduiască semifinala românească a Women Startup Competition. 8 startup-uri foarte diferite din întreaga țară au concurat pentru șansa de a prezenta în cadrul evenimentului Demo Day organizat în Londra în septembrie, precum și pentru alte premii oferite de partenerii locali. Înainte de competiția din Cluj, startup-urile selectate au trecut printr-un program intensiv de două zile, care a inclus mentorat 1-la-1, practică în domeniul pitching-ului și workshop-uri.

 Echipa câștigătoare, Wellcode, vrea să revoluționeze felul în care oamenii învață să codeze, oferindu-le o platformă bazată pe rezolvarea de probleme în locul exercițiilor fără legătură între ele. Cei doi fondatori, Bianca și Petru, au lucrat amândoi în trecut pentru companii precum Google și Facebook, iar acum își dedică timpul și energia pentru a îmbunătăți modul de a învăța cum să codezi. Compania de pe locul 2, GenetX, oferă teste genetice complexe pentru a ajuta oamenii să își îmbunătățească alegerile în domeniul sănătății, în timp ce Doorie, câștigătorii premiului 3, folosesc inteligența artificială pentru a ajuta hotelurile să ofere o experiență mai bună clienților.

Echipele au prezentat în fața unui juriu compus din Philipp Kandal (angel investor și antreprenor), Simona Gemeneanu (cofondatoare Morphosis Capital), Simona Baciu (fondatoare Transylvania College), Voicu Oprean (fondator AROBS Transilvania Software), Oana Petrus (fondatoare Techsylvania) și Tamas Muller (fondator Women Startup Competition).

 “Mă bucur foarte mult că am putut să susținem acest eveniment și că am avut ocazia să întâlnesc toate aceste startup-uri entuziaste, aflate la început de drum, dar puse pe fapte. A fost minunat să văd cât de multă diversitate și creativitate există în această industrie. Crearea de oportunități pentru următoarea generație de antreprenori și lideri nu este doar o adevărată plăcere pentru liderii noștri din domeniul business, ci și o responsabilitate.” a comentat Voicu Oprean, unul din membrii juriului.

 Startup-urile care au prezentat la Cluj sunt:

Scrollapp – aplicație care îmbunătățește interacțiunea oamenilor cu media, transformând cititul online într-un proces mai plăcut și organizat.

Wellcode – platformă pentru cei care doresc să învețe să codeze, bazată pe rezolvarea de probleme.

GenetX – teste genetice care permit clienților să facă alegeri mai bune în domeniul sănătății și nutriției.

Catrinel Studio – studio de artă și design dedicat îmbinării obiectelor funcționale de zi cu zi cu elemente ale vieții, precum timpul și spațiul.

Doorie – aplicație bazată pe inteligență artificială care ajută hotelurile să ofere o experiență mai bună oaspeților.

Next I Level – dezvoltare personală personalizată care integrează experți din arii diverse ale vieții, atât funcționale (experți în domenii profesionale), cât și holistice, precum filosofia și arta.

BluBioscience – platformă educațională dedicată profesioniștilor din domeniul testelor clinice, asigurând un standard înalt în ceea ce privește reglementările, etica și standardele profesionale.

Decoco – platformă care permite clienților să folosească realitatea virtuală pentru a alege mobilă și decorațiuni care chiar se potrivesc caselor și gusturilor lor.

Competiția a primit susținere din partea unei comunități de parteneri locali, precum TedXEroilor, Cluj Business Campus, Transylvania College, Global Shapers Cluj, Subway Cluj, CodeCamp, JSHeroes, Structural Consulting Group și AROBS.

Women Startup Competition este o competiție pan-europeană pentru startup-uri cu fondatori de sex feminin, care are loc în Rusia, Ungaria, Italia, România, Finlanda, Polonia, Cehia, Marea Britanie, Austria și Germania. Finalistele din fiecare țară vor prezenta în septembrie în cadrul Demo Day din Londra.

Risky Business este primul fond de investiții și accelerator pre-seed cu capital românesc, fondat de 30 de oameni de afaceri din întreaga țară, dedicat creării de oportunități pentru startup-urile și investitorii din România.