Doctor de bine – în fiecare duminică dimineața. Mihaela Bilic și Andreea Groza prezintă cele mai noi informații din domeniul medical

Doctor de bine, cea mai urmărită emisiune de sănătate din România, a revenit duminică, 12 februarie, cu un nou sezon. Mihaela Bilic și Andreea Groza sunt cele care le oferă telespectatorilor toate informațiile din domeniul medical. 

În primul episod din noul sezon, telespectatorii au aflat cum alimentația în exces produce inflamație cronică în organele vitale, câte proteine trebuie să consume zilnic în funcție de greutatea lor corporală, cum pot slăbi fără prea mult stres, dar și ce să mănânce în fiecare zi pentru a fi normoponderali. 

„Nu avem nevoie să ajungem la medicul nutriționist pentru o dietă personalizată. Bunul nostru simț funcționează. Așa că, dragii mei, uitați-vă în oglindă! Dacă silueta pe care o vedeți vă place, nu trebuie schimbat nimic, sunteți în echilibru. Însă dacă silueta voastră are kg în plus, atunci faceți curățenie între mese, iar 30-50% din porție trebuie dată la o parte. Cu siguranță o porție mai mică ajută la slăbit.”, spunea Mihaela Bilic, venind în ajutorul tuturor celor care vor să piardă în greutate, dar le este frică de stres, efort și costuri. 

Secretul de a fi normoponderal este acela de a nu ronțăi între mese. „Dacă eu mănânc repetat, pancreasul meu va produce din ce în ce mai multă insulină și o să ajung la o hiperactivitate pancreatică, care în timp va duce la o epuizare a funcției pancreasului, adică diabet. Ronțăitul este o mare capcană.”, explica dr. Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.

Noul sezon aduce și invitați speciali, alături de care Mihaela Bilic și Andreea Groza vor purta discuții, vor dezbate subiecte medicale și vor explica pe înțelesul tuturor modurile de prevenție și tratare ale anumitor boli.

Urmăriți Doctor de bine în fiecare duminică dimineață, de la 10:00, la PRO TV. Seria este disponibilă și pe VOYO.