Dora Gaitanovici lansează albumul „Descântec”: „Așa ne-a ieșit, direct din suflet”

Dora Gaitanovici lansează astăzi albumul „Descântec” în Cluj-Napoca.

Dora Gaitanovici are în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. Ea a susținut un recital în finala Eurovision România 2020 și a cucerit telespectatorii cu refrene celebre din cadrul concursului, interpretate alături de band-ul său, dar și un recital la Cerbul de Aur. Anul trecut, Dora a participat la Selecția Națională Eurovision România, unde a fost pe primul loc în preferințele publicului, conform voturilor telespectatorilor.

Alături de artistă (care cântă la la voce, pian și instrumente de suflat), din formație mai fac parte: Dani Bușoi (chitară și voce), Dante (chitară), Dimitrie Milea (bas), Denis Costache (vioară) și Codruț Bulfan (tobe).  Ei abordează în prezent ca gen muzical un rock progresiv melodic cu influențe folclorice și influențe din alternativ.

Dora tocmai ce a lansat alături de formația sa primul album, intitulat „Descântec”, un material ca un basm, ce vorbește despre mituri, elemente folclorice și povești nemuritoare. El poate fi ascultat pe platformele de streaming accesând acest link: https://dora.lnk.to/Descantec.

„Nu pare a fi genul de muzică pe care să o asculți, așa, pe fundal în timpul unei discuții sau în mașină. Asta depinde de gusturile fiecăruia, dar e ceva ce nu te lasă să asculți pasiv, să nu fii atent. Așa ne-a ieșit, direct din suflet. Am vrut să fie al nostru, autentic și așa suntem noi. Vedem albumul ăsta ca pe o încercare, un strigăt de adunare. Vrem să vedem cine e cu noi, cine se mai regăsește în stilul ăsta aglomerat, dar în același timp liric, uneori narativ, alteori dur, plin cu de toate din toate părțile. E totodată un experiment, cât și ceva foarte prețios în care ne-am pus pe noi înșine, cu totul. Asta vrem să spunem și la lansare – o poveste. Povestea noastră și cum am ajuns să facem asta… și că vrem să facem asta toată viața. Voi sunteți ultima piesă din puzzle care lipsește. Sperăm că v-am stârnit curiozitatea. Vă așteptăm la lansare.” – a declarat artista.

După concertul Sold Out de lansare din clubul Expirat din București din data de 11 decembrie 2022, Dora Gaitanovici a început turneul de promovare al acestui material și va ajunge astăzi în Cluj-Napoca. Ea va susține un concert în FORM Space.

Biletele sunt disponibile prin rețeaua iaBilet.ro: www.iabilet.ro/bilete-dora-gaitanovici-descantec-album-release-at-form-space-81545.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina dedicată de eveniment: https://fb.me/e/2Mc7KtIvr.