Expoziția „Two Sides of Every Story” spune două povești diferite despre zilele din pandemie

Two Sides of Every Story integrează două discursuri vizuale extrem de diferite, doi artiști care se manifestă aproape antagonic în interiorul câmpului pictural. Sunt două povești diferite despre zilele din pandemie, despre izolare și relația cu lumea exterioară.

Pentru Alex Manea povestea este redată concomitent vizual și verbal, lucrările lui fiind de fapt o arhivare a unui dicteu de cuvinte rostite într-o singură zi. Un monolog grafic care redă un dialog interior frazat cu acuratețe într-o morfologie vizuală minimalistă.

Lucrările Iulianei-Cristiana Ioniță atenuează acest tip de redare aseptică a unei istorii personale, printr-o serie melancolică, fragilă, o serie narativă, construită după un tipar clasic: povestea-n poveste, realitatea văzută și imaginată printr-o fereastră.

Cei doi artiști sunt dintre cei patru câștigători ai acestei ediții a Call-ului de proiecte inițiat de Galeria Elite Art- FRESH.
Anul acesta call-ul s-a desfășurat într-o formulă atipică, mai exact, juriul a fost format din masteranzii CESI, specializați în Teoria și practica imaginii, aceștia fiind de fapt și curatorii expozițiilor.

Echipa curatorială:
OCTAVIA ANGHEL
ALEXANDRA COSTIN
ANDRA DINCULESCU
ROXANA DONALDSON
ANDREI FĂȘIE
BIANCA FLOAREA
IRAIDA FLOREA
DAN ILIUȚĂ
NICOLETA ION
ILIE MARINA
MIRELA COSTACHE
THEODORA NĂSTASIE
RALUCA NEAGOE
ANASTASIA PALII
ARIADNA PECINGINĂ
TAȘCU GOGA
Coordonator: Ana Negoiță

Expoziția este deschisă publicului, începând de luni, 10 ianuarie, în intervalul orar 11.00 – 18.00, în zilele de luni până vineri, cu respectarea tuturor prevederilor care se impun în starea de alertă. Accesul este gratuit.

Mai multe detalii despre seria evenimentelor expoziționale Elite Art Gallery sunt disponibile pe pagina de Facebook și pe http://www.eliteart-gallery.com/.

Elite Art Gallery are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor ample proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne precum și ale unor valori deja consacrate. Asociația implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale.

Two Sides of Every Story
Alex Manea
Iuliana-Cristina Ioniță

10.01- 4.02|2022

Elite Art Gallery
Piața Națiunile Unite, nr.3-5, bl. B2, parter, București