Fă din viața ta cea mai frumoasă poveste

De cele mai multe ori, ne lăsăm prea ușor copleșiți de false probleme. Presiuni sociale, stereotipuri, rude care se îngrijorează de statusul relațiilor noastre sau mass-media care creează neobosite modele de viață și carieră. Internetul, rețelele sociale- alte locuri cu inflație de informație care nu ne îmbunătățesc viața și dezvoltarea personală.

De aceea, o pauză de introspecție din zgomotul generat în jurul nostru e oricând binevenită. Poate că ar trebui să simplificăm ecuația noastră existențială. După atâta timp în care am dat vina pe chakre, pe destin, pe împotrivirea Uraniei și pe nealinierea planetelor, să realizăm că tot ce ni se întâmplă e o consecință a acțiunilor noastre și că are trebui să ne creăm noi însăne împrejurările favorabile ale vieții.

Sunt momente în care răspunsul vine din alt loc decât browserul supraaglomerat cu articole în bookmark. Când ai respirat ultima dată aer curat într-o zonă de munte? Când ai petrecut mai mult de o oră la o cafea alături de o prietenă fără să-ți verifici telefonul? Când ai făcut ultima sesiune de exerciții pentru corpul tău sau când ți-ai luat bilete pentru o vacanță? Dacă stai să te gândești mai mult de trei secunde la aceste întrebări, s-ar putea să fie momentul în care să-ți pui întrebări.

iris_apfel_thumbnail_01

Vestea bună e că nu e timpul pierdut. Nu e niciodată prea târziu să ieși din casă, să îți faci timp pentru tine și cei din jur în care să asculți și să simți mai mult. Lucrurile care contează cu adevărat: dragostea, împlinirea în plan profesional, bucuria, încrederea în sine, se câștigă prin muncă și sacrificiu îndelungat, așa că hai să le facem să se întâmple. Construind câte puțin în fiecare zi.

De la Baby boomers până la Millenials, de la generația cu cheia la gât la cei care care au crescut cu Cartoon Network sau cu tableta, problemele umanității au fost, în esență, aceleași. Importantă e atitudinea cu care privim ceea ce ni se întâmplă și e singurul lucru care contează. Să nu-ți ceri scuze pentru ceea ce ești, pentru ce gândești sau ce simți. Unul dintre cele mai frumoase exemple este Iris Apfel cea mai cool nonagenara în viață, care impresionează prin atitudinea și ținutele ei excentrice.

N-ai niciun motiv să nu începi de acum și să faci din viața ta cea mai frumoasă poveste, care să merite spusă. Iar și iar.

Surse foto: scene7.com, projectmove.com