„Februarie – Luna Stării de Bine a Profesorului”, ediția a patra: metode, experiențe și modele de bună practică

Fundația Transylvania College și InIm Institute organizează, în luna februarie, cea de-a patra ediție a Lunii Stării de Bine a Profesorului.  Prin acest program se promovează beneficiile sănătății emoționale a profesorilor, în clasă și în afara ei, aceasta având un impact pozitiv în comportamentul și succesul școlar al elevilor.

Evenimentul din acest an îmbrățișează sentimentul de apartenență și îl transformă în tema ediției din 2023, cu scopul de a împărtăși metode, experiențe și modele de bună practică pentru Starea de Bine a profesorilor și de a:

– încuraja profesorii să aplice noi metode pentru a găsi echilibrul emoțional și comportamental;

– practica exerciții de reducere a nivelului de stres, care explorează tehnici de concentrare și tipare de gândire;

– dezvolta planuri de acțiune individuale pentru a întări motivația și entuziasmul și a diminua stresul;

– organiza comunități, unde vocea autentică a profesorului este auzită, înțeleasă și respectată.

În cadrul Lunii Stării de Bine a Profesorului, se vor organiza o serie de activități online gratuite, dedicate cadrelor didactice, menite să le ofere acestora sprijinul necesar pentru ca ei să se simtă susținuți în rolul lor de creatori de educație și să transmită mai departe, elevilor, bucurie, entuziasm și atitudine pozitivă.

„Avantajul acestor evenimente virtuale este acela că putem să creăm legături cu profesorii din întreaga țară, să facem schimb de experiențe și idei. Edițiile precedente, care au avut un impact benefic asupra profesorilor, ne-au făcut să organizăm încă o ediție și în 2023 și să pregătim cu mult entuziasm toate activitățile și evenimentele. Așteptăm cu nerăbdare să începem!”, transmite Simona Baciu, Președintele Fundației Transylvania College și fondator InIm Institute.

 

Calendarul evenimentelor:

Workshopuri și webinarii pentru Starea de Bine a profesorului

În 1 februarie, evenimentul se va deschide cu un eveniment online susținut de Simona Baciu, Președintele Fundației Transylvania College și fondator InIm Institute și Larisa Sohorca, fondator Walnut Wisdom, master facilitator Inteligență Emoțională și consultant cultură organizațională. În cadrul acestei întâlniri, se va vorbi despre sentimentul de apartenență și despre modul în care acesta influențează starea de bine individuală și colectivă.

În 2 și 23 februarie, vor avea loc două webinarii online, susținute de Sabina Pop, trainer și facilitator în cadrul InIm Institute, care va aborda tema  apartenenței, esența comunităților și a conexiunii interumane, cât șidespre reciprocitate, pilonul esențial al apartenenței.

În 9 februarie, din experiența sa în calitate de coordonator și formator în cadrul programului de training InIm Institute, Otilia Calfa va vorbi despre importanța siguranței emoționale, în cadrul webinarului Siguranța emoțională – cum creăm un mediu optim de învățare?

În 16 februarie, Irina Oară, cu o experiență de 10 ani în domeniul învățământului, comunicării, teatrului și a lucrului în comunitate, va susține un webinar pe tema Empatia și compasiunea: modalități de conștientizare a sinelui.

În 2 martie, Ioana Iuga, student doctorand în cadrul Școlii Doctorale Psihodiagnostic și Intervenții Psihologice Validate Științific din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca și membră a programului terapeutic REThink Emotions, va susține un webinar în cadrul căruia se va discuta despre Integrarea valorilor comune în mediul școlar.

Provocări pentru Starea de Bine

Începând din 6 februarie și până la finalul lunii, în fiecare zi de luni, se va lansa câte o provocare săptămânală pentru profesori. Aceștia vor fi ghidați și încurajați să practice o serie de exerciții menite să îi determine să practice gândirea pozitivă și să diminueze stresul. 

Profesorii care vor răspunde provocărilor, punându-le în practică, se vor putea înscrie la un concurs cu premii.

Noutăți din lumea educației și a stării de bine

În cadrul Lunii Stării de Bine a Profesorului, se va aduce în atenția comunității, în fiecare săptămână, câte un videoclip cu scurte noutăți despre starea de bine și sentimentul de apartenență în școlile din întreaga lume. Materialele vor conține informații folositoare, care ar putea servi drept modele și surse de inspirație pentru profesorii din România. 

Lansarea cărții „Ghidul Profesorului din tine” în cadrul Librăriei Cărturești, Iulius Mall, Cluj-Napoca

Sâmbătă, 4 februarie 2023, ora 18:30, se va lansa cartea „GHIDUL PROFESORULUI DIN TINE. 100 DE EXERCIȚII PENTRU A TRĂI ÎN PREZENT”, scrisă de Simona Baciu și Susan Shapiro. Lansarea cărții va avea loc în cadrul evenimentului Starea de Bine – un beneficiu sau o necesitate, unde Simona Baciu, co-autor al cărții, și Cristina Varo, psihoterapeut, coach și trainer în relații, vor discuta despre perspectivele pe care le putem aborda când ne referim la acest concept. 

Culegerea conține 100 de exerciții de respirație, meditație, concentrare și reflecție, prin care, practicându-le, profesorul va deveni conștient de sine, de valorile și calitățile sale, înțelegând situațiile în care se află. 

Mai multe informații despre Luna Stării de Bine a Profesorului și despre participarea la evenimentele online pot fi accesate pe pagina evenimentului.