fem3.space, un proiect care promovează educația și comunitatea femeilor din spațiul web3

Lansarea oficială a proiectului fem3.space va avea loc pe data de 20 septembrie 2023, în București, la Grădina Floreasca. Evenimentul se numește ”Web3 Garden Gala” și promovează valori precum inovația în sfera business-ului, egalitatea de gen, educația, ca un pilon fundamental pentru evoluție, potențarea artei și protejarea naturii prin tehnologie. Viitorul sună bine alături de proiecte bine închegate, care doresc să ofere valoare în plus societății. 

Sub tema evenimentului, “Redefining Eve: The Bold Bite That Ignited Human Potential” (Redefinind-o pe Eva: Mușcătura Curajoasă care a Aprins Potențialul Uman), el vine cu o abordare diferită asupra Evei, care a mușcat din măr. Perspectiva abordată este legată de curiozitatea de a cunoaște cu obiectivul de a evolua. Această temă se aliniază perfect cu misiunea principală a fem3.space, și anume promovarea educației și a comunității femeilor din spațiul web3.

Odată cu această gală, proiectul promovează prin oferirea de premii, antreprenori, artiști și profesioniști din spațiul web3. Ce este special la el este că organizatorii aduc în atenție specialiștii care studiază și care aduc valoare în ecosistem prin munca și know how-ul lor. La această categorie ne raportăm la munca oamenilor, și nu la aportul unor teme de social currency sau popularitate, sfera financiară, ci cunoștințe. Premiul pentru cel mai bun Generative AI Artist reprezintă, de asemenea, o categorie deosebită, prin care organizatorii doresc să potențeze creativitatea în aceste spații tehnologice, fiind un element esențial. În cadrul evenimentului se vor oferi 8 premii, la următoarele categorii, nominalizații fiind evident micști, pentru că performanțele muncii nu țin cont de gen: “Most Influential Entrepreneur”, “Best Web3 Expert Award”, “Most Popular Crypto Influencer”, “Most Impactful Initiative in Web3”, “Best Generative AI Artist Award”, “Coolest Project in the Romanian Web3 Space”, “The Digital Dreamweaver Honor”, “Special Artist Award”.

Cu o bucurie imensă, organizatorii anunță lansarea oficială a comunității fem3.space în cadrul Web3 Garden Gala, un eveniment de referință programat să aibă loc pe 20 septembrie la Grădina Floreasca. Această gală va reprezenta o oportunitate unică de a celebra inovația și creativitatea din spațiul web3, cu un accent deosebit pe promovarea și susținerea femeilor din acest domeniu. 

Roxana Pistolea, Founder fem3.space: „Ne dorim să aducem în prim plan femeile din spațiul web3, care sunt pasionate de tehnologiile emergente și care au curajul de a profesa într-un ecosistem  în care procentual nu sunt atât de bine reprezentate. Cred că fem3.space poate deschide calea pentru ca mai multe femei să se alăture industriei și să își lase amprenta.

Mirela Munteanu, Co-Founder fem3.space: „Lansarea oficială de pe 20 septembrie de la Grădina Floreasca este un eveniment special prin prisma aportului pe care sper să îl aducă de a consolida bazele importanței inovației în business și spre a deschide porțile cunoașterii unui domeniu ce pare uneori SF. Ne dorim să încurajăm educația, spiritul antreprenorial și creativitatea.”

Evenimentul din data de 20 septembrie de la Grădina Floreasca este un eveniment în care Crypto Expo Europe vor fi partenerii principali. De asemenea, evenimentul și-a propus să strângă peste 300 de persoane, printre care vor fi prezenți antreprenori, presă, creatori de conținut, artiști, arhitecți, avocați, medici și oameni interesați de dezvoltarea tehnologică și culturală din România.

Membrele fondatoare care s-au implicat în acest proiect de pe 20 septembrie sunt: Adina Istrate, Melika Monjazi, Ioana Pascal, Ioana Carmen, Marina Florentina. Acestea mulțumesc comunității fem3.space, colaboratorilor deosebiți, ca Alin Dobriță și Cătălin Guță, precum și NFT Bucharest care a susținut proiectul de la început. Artiștii care au lucrat la vizualurile proiectului sunt Irina Raicu, Ioana Pascal, Prințesa Digitală, Alexandra Șerban.