6 femei din Ucraina, simbol al leadershipului feminin

Luna martie este acel moment din an în care celebrăm femeile, iar toată atenția, admirația și grija se îndreaptă spre soțiile, mamele, fiicele, bunicile, colegele din viețile fiecăruia.

În semn de apreciere față de femeile din Ucraina, am realizat un material în care ne îndreptăm atenția asupra reprezentantelor ucrainene din diferite domenii, care au făcut performanță, fie s-au remarcat în cariera lor profesională.

Fie că vorbim de cultură, antreprenoriat, politică sau sport, aceste femei merită toată aprecierea pentru modul în care și-au reprezentat țara și prestigiul adus acesteia prin activitatea desfășurată.


anna-bessonova-

Ganna Volodymyrivna Bessonova 

Anna Bessonova este o fostă gimnastă ritmică individuală ucraineană. Este medaliată cu bronz olimpic și campioană mondială în 2007. O gimnastă foarte talentată, ea este, de asemenea, de patru ori medaliată europeană la All-around și campioană în 2003 Grand Prix Final All-around.

 

natalia jukova

Natalia Jukova

Natalia este un mare maestru de șah ucrainean și de două ori campioană europeană feminină. A câștigat mai multe titluri pe grupe de vârstă în adolescență, atât la nivel european, cât și mondial. De asemenea, a câștigat mai multe turnee internaționale feminine. Zhukova a jucat pentru echipa națională feminină a Ucrainei de la vârsta de 17 ani, în 1996, în același an în care a câștigat campionatul ucrainean feminin la debut. Ea a jucat pe tabla 1 la echipa câștigătoare a Ucrainei la Olimpiada de șah feminin din 2006 .

 

anna ferova

Anna Fedorova

Anna Borysivna Fedorova este o pianistă de concerte ucraineană . Fedorova cântă ca solist, muzician de cameră și cu orchestre simfonice în principalele săli de concerte din Țările de Jos, Germania, Franța, Italia, Marea Britanie, Ucraina, Polonia, SUA, Mexic, Argentina și părți din Asia. Fedorova este deținătoarea premiului David Young Piano, susținută de un premiu Soiree d’Or și Keyboard Trust. 

 

UKRAINE ELECTIONS TYMOSHENKO

Iulia Volodimirivna Timoșenko

Iulia Timoșenko este politician și om de afaceri ucrainean, iar în perioada 2007-2010 a ocupat funcția de prim-ministru al Ucrainei.

 

Zelenska-1-1

Olena Zelenska

Olena Zelenska este o scenaristă și scriitoare de origine ucraineană, iar actualmente este Prima Doamnă a Ucrainei. 

Aceasta a început o inițiativă de răspândire a limbii ucrainene în lume și introducerea de ghiduri audio în limba ucraineană în cele mai emblematice locuri, în special în cele mai mari muzee din lume. De asemenea, este o susținătoare a feminismului, sprijinind și organizând mai multe ediții ale Congresului femeilor Ucrainene unde reunește personalități publice ucrainene și internaționale, politicieni, oficiali guvernamentali, experți și lideri de opinie pentru drepturi egale pentru femei și bărbați .

eyJ3Ijo1MTYsImgiOjI4MS42NSwieDEiOjAsIngyIjo1MTYsInkxIjozMSwieTIiOjMxMi42NX0=

Nadiya Savcenko

Nadiya este un politician ucrainean și fost pilot de aviație al armatei în Forțele terestre ucrainene.Savchenko a fost una dintre primele femei din Ucraina care s-a antrenat ca pilot de avioane militare și este singura femeie aviatoare care a pilotat bombardierul Sukhoi Su-24 și elicopterul Mil Mi-24