Fii una dintre cele #10000dePrietene și alătură-te campaniei împotriva cancerului de sân

„Nu este niciodată prea devreme să fii diagnosticată cu cancer de sân. După cum, nici prea târziu. Dar, întotdeauna, indiferent de vârsta la care primești diagnosticul, este foarte greu. Greu de acceptat, greu de înțeles, greu de dus.”, astfel a început mărturisirea Adrianei Doboș, diagnosticată cu cancer de sân la 35 de ani.

Povestea ei începe la fel cu cea a mii de femei din România. În fiecare an, aproximativ 10.000 de femei din țara noastră primesc acest diagnostic și, din acel moment, intră într-o luptă pentru viață, pentru a fi în continuare alături de cei dragi. 

„Cel mai important lucru însă în tot procesul acesta, în drumul spre vindecare, este înțelegerea faptului că nu ești singură” , a continuat să mărturisească Adriana. Și da, nu ești, nu suntem singure. Tocmai pentru a determina cât mai multe femei să meargă la control Aegon România a lansat campania #10000dePrietene. 

„Am decis să ne implicăm tocmai pentru că noi credem cu tărie în faptul că nicio femeie nu trebuie să fie singură în această luptă. Așa cum subliniază și medicii, depistat din timp, cancerul de sân poate fi tratat în proporție de 98%, așa că ne-am hotărât să ne luptăm pentru dreptul la viață al tuturor femeilor, este răspunsul nostru la acest procent. De aceea, am decis lansarea acestei campanii de informare, de conștientizare a riscului de aparitie a cancerului de sân, dar și de detectare precoce a acestuia. Este modul nostru de a da un kind reminder femeilor din România să aibă grijă de ele, să meargă la controalele de rutină. #10000dePrietene este o campanie pentru fiecare dintre noi, pentru a duce mesajul mai departe către femeile importante din viața noastră”, a declarat Sînziana Maioreanu, CEO Aegon România. 

Supraviețuitoare ale acestei boli, jurnaliste, psihologi, medici și femei din mediul de afaceri au decis să fie câte una dintre cele #10000dePrietene și, prin mesajele lor, să determine cât mai multe femei să meargă la medic, să aibă grijă de ele. 

Acesta nu este singurul mod prin care Aegon România se implică în lupta împotriva cancerului. Pentru a putea oferi clienților un sprijin financiar în momentul în care primesc acest diagnostic, dar și pentru a avea acces rapid la tratament în cadrul clinicilor private specializate Amethyst, Aegon a lansat asigurarea oncologică Optimist. Este vorba despre un sprijin financiar cuprins între 5000 și 30.000 de lei și acces în 72 de ore la specialiștii din cadrul centrelor private de radioterapie Amethyst. Această asigurare este, de fapt, un alt tip de prevenție, una financiară, astfel încât pacientele să se poată concentra pe procesul de vindecare, pe tratament și pe recuperare. 

Vrei să fii și tu una dintre cele #10000dePrietene? Descarcă acest ghid de informare și trimite-l celor dragi. Vor găsi aici informații despre cum poate fi făcută în mod corect autoexaminarea sânilor, despre ce fel de metode de screening si la ce vârstă  sunt recomandate de către medici, dar și poveștile unor femei care au luptat deja cu această boală. 

Despre Aegon

Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon are, la nivel mondial, o tradiție de 175 de ani și este prezent în peste 20 de țări. În total, cei peste 28.000 de angajați ai companiei oferă servicii financiare pentru aproximativ 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și America.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon România are peste 1 milion de clienți și 150 de angajați.