Irina Margareta Nistor

Irina Margareta Nistor este comentator de cinema, Radio-TV si interpret, fiind vocea care a dublat mii de filme străine care circulau pe casete video în perioada de dinainte de ’89. În anul 1980, a început să lucreze în Televiziunea Română, unde a subtitrat peste 500 de pelicule și a realizat emisiuni ca “Ecranul”, “Serialul Serialului” sau “Video Ghid”.

Documentarul “Chuck Norris vs. Communism”, regizat de Ilinca Călugăreanu, îi este dedicat. Acesta spune povestea Irinei Nistor, o femeie hotărâtă şi pasionată, a cărei voce pătrunzătoare şi marcantă a inspirat o ţară întreagă, devenind un simbol al libertăţii în perioada comunistă.

Irina Margareta Nistor a fost comentator la cele mai importante festivaluri de filme (Cannes, Berlin, Veneția, Namur, Sundance) și a avut ocazia interacționeze cu nume importante din lumea filmului: Francis Ford Coppola, Charles Aznavour, Anthony Minghella.

De 8 ani, Irina Nistor organizează Festivalul de Psihanaliză și Film – proiecția românească a European Psychoanalytic Film Festival – festival care își propune să faciliteze participanților un moment de reflecție – despre fericire, căutarea frumosului și a evoluției, încurajarea creativității și a potențialului de fericire din fiecare dintre noi.