Lenny Kravitz, show de inspirație multiculturală la Cluj-Napoca

Lenny Kravitz a concertat aseară, 6 mai în Sala Polivalentă (BTarena) din Cluj, în premieră pe o scenă din Transilvania. Artistul a ales România pe lista destinațiilor europene din turneul de promovare al noului album, Raise Vibration. 

Lenny Kravitz a revenit în România la invitația Emagic, cu piese noi de pe cel de-al 11-lea său album, dar și cu hiturile care l-au consacrat. Producția de aseară a fost una impresionantă: echipamentele aduse în 10 tiruri de mare capacitate au creat o scenă eclectică cu elemente decorative de inspirație etnic-africană, în ton cu mesajele promovate de artist în textele celor mai recente piese. Influențele multiculturale au fost evidente, iar publicul a fost inspirat de locurile în care artistul trăiește (Brazilia, Bahamas, Paris, New York) și de multiplele domenii în care activează (film, design de interior, fotografie). Toate aceste idei s-au îmbinat perfect și au compus împreună un show unic pe scena Polivalentei din Cluj.

Două surprize muzicale pe scena din Cluj-Napoca: Annahstasia Enuke și Gail Ann Dorsey

annahstasia

Tânăra artistă de origine nigeriană, Annahstasia Enuke, a deschis conversația muzicală a serii, în note și beat-uri senzuale și pe subiecte comune cu Lenny Kravitz: libertate în gândire, suflet, mesaj și compasiune. Annahstasia este o apariție nouă pe scena muzicală internațională, cu un album de debut lansat chiar anul acesta, Sacred Bull.

Lenny Kravitz a urcat pe scenă în jurul orei 21:00 și timp de 2 ore și jumătate a delectat și electrizat publicul, care a cântat alături de el hiturile celor 30 de ani de carieră. Momentul culminant al serii a fost cel în care artistul a decis să coboare în mijlocul spectatorilor și să interacționeze direct cu fanii, plimbându-se prin diferite zone ale arenei și cățărându-se chiar pe zona de mixere de sunet (așa-numită «front-of-house»). Înconjurat de o trupă de muzicieni de excepție, compusă din Craig Ross (chiatara si vocal), Gail Ann Dorsey (chitară bass și vocal), George Laks (clape), Franklin Vanderbilt Jr. (tobe și vocal), Harold Todd (saxofon), Ludovic Louis (trompetă) și Michael Sherman (saxofon).

gail ann dorsey

Gail Ann Dorsey (chitară bass și vocal), prezentată de Lenny “as their queen”, este cunoscută pentru colaborarea de lungă durată avută cu David Bowie’s. 

“Înainte să te poți conecta cu ceilalți, trebuie să fii conectat cu tine. Nu posesiile, nu lucrurile materiale sunt luxul, ci timpul și ceea ce te face fericit. Nu e nimic greșit cu a avea, nu mă înțelegeți greșit, dar timpul… Toți avem în  noi aceste lumi mici, pentru care trebuie să ne facem timp. ” a declarat pe scena din Cluj-Napoca artistul.

Lenny Kravitz a trecut printr-un set list de 20 de piese, incluzând cele mai îndrăgite hituri ale sale: «Are You Gonna Go My Way», «American Woman», «I Belong to You», în aplauzele necontenite ale fanilor. Lenny Kravitz a confirmat și în fața publicului din Cluj faptul că este un muzician de legendă și un entertainer spectaculos.

Sursă foto: Vlad Cupșa