Liberty on Bike, proiect comunitar dezvoltat de Liberty Technology Park Cluj, a strâns patru ediții

În cei patru ani și jumătate de existență, Liberty Technology Park Cluj a creat o adevărată comunitate, bazată pe valori comune și animată de dorința de implicare socială. Odată cu dezvoltarea comunității, Liberty au evoluat și proiectele de aici, așa cum este Liberty on Bike. Astfel, obiectivelor inițiale de încurajare a mișcării și susținerea unui mediu înconjurător sănătos li s-a adăugat o componentă socială: sprijinirea copiilor din zone izolate ale Apusenilor să ajungă mai ușor la școală, folosind biciclete.

Cu ajutorul partenerilor de la Tura de Noapte și CERT, cincisprezece copii din localitățile Bologa și Vișag, din zona munților Apuseni, au primit asemenea biciclete, iar lor li se vor adăuga, an de an, și alți copii.

Liberty on Bike 2017 (5)

„Ne-am propus să ajutăm copii din zone izolate ale județului să ajungă mai ușor la școală cu bicicletele. Practic, vorbim de un proiect continuu, desfășurat tot timpul anului, împreună cu partenerii noștri și cu sprijinul CERT Transilvania, ai cărei membri cunosc foarte bine comunitățile din aceste zone. Ținem și acum legătura cu copiii pe care i-am cunoscut și ne bucurăm să fim implicați în dezvoltarea lor”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Ediția 2017 a Liberty on Bike, desfășurată în luna septembrie, a însemnat trei evenimente de echipă, cu grad de dificultate crescător: Criteriul Companiilor (organizat în incinta Liberty Technology Park Cluj), Gentlemen’s Race (în afara orașului) și Gran Fondo (un traseu de 120 de kilometri în zona Munților Apuseni).

Liberty on Bike 2017 (2)

Criteriul Companiilor, o cursă de tip „Criterium” (cursă rapidă, cu o tură parcursă de mai multe ori), a fost organizată pentru angajații companiilor din cadrul parcului tehnologic. Ediția 2017 a însemnat cel mai mare număr de participanți: 14 echipe formate din rezidenți ai parcului tehnologic s-au întrecut în pedalare într-o atmosferă de voie-bună, prietenie și fair-play. Zecile de participanți au avut parte și de un concurs inedit de montaj rapid, iar zona Expo a găzduit gadgeturi prietenoase și obiecte care au suscitat interesul rezidenților, puse la dispoziție de sponsorii și partenerii evenimentului: Worwag Pharma RomaniaCERT Transilvania, Tura de Noapte, Personal Training Studio by EmiliaAsociația de PodiatrieBMW-AutotransilvaniaMedicover RomaniaLiberty Fitness Cluj, Way Better, Asociația Părinte InfloreștiKinetomedBike44trains-addicted.roOne-ITInfinity Arts, Supp Office, Mărginean Mihaela PFA.

Evenimentul a fost organizat împreună cu Asociația sportivă Tura de Noapte, care promovează ciclismul. „Eforturile noastre continue sunt centrate pe promovarea bicicletei și alegerea ei ca soluție la nenumăratele probleme ale societății contemporane: trafic, sănătate, educație, cultură. Prin aceste trei evenimente, am oferit comunității ocazia să ajute unde este nevoie și să descopere frumusețea excepțională a naturii și a peisajelor din Ardeal”, a explicat Dan Koblicska, reprezentant al asociației sportive Tura de Noapte.

Liberty on Bike 2017 (4)

Liberty on Bike 2017 s-a încheiat, dar proiectul comunitar lansat aici de Liberty Technology Park Cluj și CERT Transilvania continuă. Vă așteptăm la ediția 2018!

Sursa foto: Marcel Seliceanu Photography