Locul în care aerul și lumina se întâlnesc – IN PLA(i)N SIGHT

Joi, 11 ianuarie, peste 50 de persoane au participat la vernisajul expoziției IN PLA(i)N SIGHT, organizată de Elite Art Gallery. Tinerele expozante, Emőke Fábián și Ada Jugănaru, două dintre cele patru nume câștigătoare ale competiției #FRESH, au avut parte de un eveniment emoționant, în prezența iubitorilor de artă, a mentorilor și a prietenilor apropiați. Galeria a fost plină de oameni din diferite medii, de la pasionați de artă, la curioși și critici de artă, iar conversațiile lor au fost precum o simfonie umană, care a completat întregul tablou al evenimentului. 

Deși artistele au stiluri complet diferite de exprimare plastică, alăturarea celor două în aceeași expoziție a fost una reușită. Lucrările lui Emőke, desprinse dintr-un univers aerian la propriu, comunică perfect cu experimentele de lumini și umbre ale Adei. 

Expoziția IN PLA(i)N SIGHT este deschisă publicului larg la Elite Art Gallery până pe 2 februarie, de luni până vineri, în intervalul orar 11:00-19:00. 

Câștigătorii concursului #FRESH au fost selectați de către un juriu de specialitate format din: pictorul și profesorul Andrei Rosetti, membru fondator al grupului Noima, Marian Ionel Dobre, doctor în arte vizuale și profesor asociat la Universitatea Naționala de Arte din București – Pictură și Prof. univ. dr. Codrina Laura Ioniță, profesoară la Facultatea de Arte Vizuale și Design din UNAGE Iași și conducător de doctorat în cadrul Școlii Doctorale Arte Vizuale. La cea de-a VII-a ediție a competiției s-au înscris 73 de tineri, cu peste 350 de lucrări. 

 

Credit foto: Anca Arambașa