Maria Andreica, Salon Kaila: „Să nu faci schimbări când ești într-o perioadă vulnerabilă!”

Pe Maria o cunosc de la Salonul Kaila. Chiar dacă nu am fost niciodată clienta ei, am reușit să îi observ cu atenție activitatea din ultimii ani. Extrem de meticuloasă și serioasă, Maria Andreica a reușit să-și formeze o relație solidă cu clientele sale, menținându-se la înălțimea celor mai variate cerințe.

Vede această meserie ca un proces unitar, fiecare element având o importanță vitală pentru rezultatul dorit. Nu crede în talente apărute peste noapte, crede în muncă continuă și perfecționare, dar în special în respectul pe care îl acordă clienților, în primul rând, prin propria prezență. Ne vorbește despre schimbare, când vine vorba de look, despre trenduri și influența pe care o au vedetele internaționale în styling.

Maria - Kaila

Esti unul dintre hairstyliștii „cu vechime” de la Salonul Kaila. De unde a pornit pasiunea pentru hairstyling și cum ai descrie parcursul tău în acest domeniu?

Pasiunea mea? Din copilărie. Îmi amintesc că pe toată lumea tundeam, cum o prindeam. Toate păpusile mi le-am tuns, chiar și pe colege. Și, la un moment dat, m-a întrebat mama dacă mi-aș dori să fac un curs în acest sens, pentru că i se părea că ar fi păcat să nu merg în această direcție și să știu să tund. Așa am început. Am avut sprijinul familiei.

În clasa a XI-a am făcut cursul, deși a fost destul de greu, pentru că dimineața eram la școală, iar după-masa la curs. Condiția a fost să nu scadă media la școală și nu a scăzut, atât de mult îmi plăcea! A fost pur și simplu pasiune. Imediat după liceu nu am continuat, chiar dacă mi s-a props să rămân în domeniu. Nu am simțit că era momentul.

Am terminat facultatea și m-am reîntors la pasiunea mea, am început să lucrez efectiv. La Kaila sunt de aproape 5 ani.

Care consideri că sunt atuu-rile tale, ca specialist în acest domeniu?

Este greu să alegi. Nu cred că pot să mă gândesc la tunsoare fără culoare și nici invers. Când îți propui să realizezi o culoare frumoasă și vrei să o pui în evidență, trebuie să gândești tot procesul, de la A la Z. Și tunsoarea îmi place, dar și culoarea. Le văd ca pe un întreg.

kaila4

Cât de dispuse sunt femeile să se lase cu totul pe mâna specialistului, atunci când vine vorba de o schimbare radicală de look?

Depinde cum ajunge la tine persoana respectivă. Trebuie să comunici, să discuți, să îți dai seama ce îi place și ce nu îi place, să gasești zona aceea de echilibru. Mai ales în ultima perioadă, femeile sunt destul de dispunse să facă schimbări, vor lucruri noi și au foarte multă grijă de ele, iar asta îmi place. Tot ce este nou, legat de păr, vor să încerce, puține sunt conservatoare.

Ce criterii ar trebui să luăm în considerare atunci când ne alegem un look nou? Care a fost cea mai radicală transformare pe care ai realizat-o unei cliente?

Cea mai mare schimbare cred că este momentul în care decizi să treci de la negru la blond. De obicei, când faci o schimbare de acest gen, nu te mai vezi bunetă. Durează cam un an și este nevoie de mare curaj.

Sunt convinsă că pentru fiecare dintre noi există o culoare și o tunsoare perfecte, dar trebuie să le descoperim! Este un proces destul de lung, trebuie să încercăm. Ține foarte mult și de personalitate, de jobul pe care îl ai, este un complex. Să nu faci schimbări când ești într-o perioadă vulnerabilă.

Tot mai multe vedete decid să se tundă scurt și să-și doneze părul. Ce părere ai despre acest subiect, ai avut cliente care au făcut asta?

Da, am avut câteva cliente care au făcut asta. Este vorba de decizia fiecăreia. Consider că este un pas înaine, să devenim mai buni.

kaila5

Pentru că ai un rol important, cu privire la acest aspect, aș vrea să te întreb cât de mult contează aspectul fizic în interacțiunea cu oamenii?

Contează, foarte mult contează! Am avut câteva situații, în care mi s-a spus direct acest lucru. Într-una dintre situații, o clientă, care venea pentru prima dată la mine, mi-a spus că dacă nu i-ar fi plăcut cum îmi arăta părul nu s-ar fi lăsat pe mâna mea. Este ca atunci când, de exemplu, mergi la sală și, dacă antenorul nu arată cum îți doresti, parcă nu ai încredere și te retragi. Conteazăm însă este necesar să găsim echilibrul, să nu exagerăm.

În ce măsură influențează trendurile anuale dorința femeilor de a opta pentru o schimbare radicală de look?

Foarte mult influențează, suntem consumatori de tot ce înseamnă nou. Într-adevăr, în ultima perioadă, am văzut că vedetele internaționale merg pe un look mai natural, ceea ce este foarte bine.

Dacă ai putea să te caracterizezi, în doar 3 cuvinte, care ar fi acelea?

MUNCITOARE, CURIOASĂ, INTERESATĂ.