Mercedes-AMG Experience: O aventură a performanței și inovației

La finalul lunii iunie, am avut privilegiul de a participa la un eveniment de excepție: Mercedes-AMG Experience, organizat pentru prima dată în România în acest format complet, la Transilvania Motor Ring din Târgu Mureș. Evenimentul a fost o demonstrație impresionantă a inovației și performanței, oferind participanților oportunitatea unică de a testa multiple modele Mercedes-Benz AMG într-un cadru profesionist și sigur.

Ziua a început cu o întâlnire la Transilvania Motor Ring, unde am fost întâmpinați de o echipă de instructori certificați. Sesiunea de debriefing a fost esențială pentru a înțelege specificațiile tehnice ale modelelor AMG și regulile de siguranță necesare pentru a maximiza experiența pe circuit. Înarmați cu aceste cunoștințe, am pornit într-o plimbare în coloană prin oraș, până la Castelul Bethlen-Haller. Aceasta a fost o ocazie ideală pentru a experimenta performanțele mașinilor în condiții de trafic urban, testând manevrabilitatea și confortul lor.

Paddock și slalom printre jaloane

După prânz, am trecut la o sesiune de slalom printre jaloane în paddock. Această activitate a fost nu doar o provocare a abilităților noastre de conducere, dar și o demonstrație a agilității și preciziei modelelor AMG. Fiecare viraj strâns și fiecare accelerare au subliniat ingineria de vârf și performanțele dinamice ale acestor vehicule.

Cursele pe circuit: testul suprem

Punctul culminant al zilei a fost, fără îndoială, cursele pe circuitul Transilvania Motor Ring. Aici am putut testa cu adevărat puterea și viteza acestor mașini remarcabile. Condusul pe circuit sub supravegherea instructorilor certificați a fost o lecție valoroasă în ceea ce privește tehnica și siguranța. Am învățat să apreciem finețea controlului și limitele mașinilor, descoperind în același timp propriile noastre limite de conducere.

Evoluția Mercedes-AMG GT și alte modele testate

În cadrul evenimentului, am avut ocazia să testăm și să comparăm diverse modele AMG, inclusiv noul Mercedes-AMG GT 63. Cu un motor V8 de 585 de cai putere și un cuplu de 800 Nm, acest supercar a demonstrat că a evoluat la un nivel superior de confort și utilizare zilnică, fără a sacrifica performanțele spectaculoase pe circuit.

De asemenea, modelele compacte precum AMG 45 și AMG 35 au oferit o plăcere deosebită la condus, evidențiind filozofia „you can’t beat less weight with more power”. În final, SL 43 AMG a fost o revelație în virajele strânse și pe liniile drepte, subliniind combinația perfectă între performanță și eleganță.

Experiența Mercedes-Benz AMG la Târgu Mureș a fost un eveniment extraordinar, oferind o perspectivă profundă asupra capacităților acestor mașini de înaltă performanță. A fost o zi plină de adrenalină, învățare și apreciere a ingineriei de top. Pentru pasionații de mașini și pentru cei care caută excelența în performanță, acest eveniment a fost o oportunitate rară de a trăi la maximum experiența AMG.

Cu mulțumiri partenerului ATP Motors pentru această oportunitate și lui Clau Morar pentru companie și fotografiile spectaculoase.

Despre ATP Group – partener de mobilitate The Woman, de peste 5 ani de zile

Cu o prezență solidă de aproape trei decenii pe piața auto, ATP Group a evoluat constant, adaptându-se cerințelor și trendurilor industriei. Începând cu 1995, ATP Group și-a conturat drumul către succes, inițial ca distribuitor de piese auto pentru camioane, pentru a deveni ulterior unul dintre cei mai renumiți integratori de produse și sisteme pentru mobilitatea persoanelor și mărfurilor.

Prin liniile sale de business, ATP Group acoperă o gamă diversificată de servicii și produse, oferind o experiență completă în domeniul auto. ATP Motors, cu reprezentanțe și centre de service la Baia Mare, Oradea și Sânnicoară, este centru autorizat de vânzare și service pentru mărcile Mercedes-Benz, Mazda, Suzuki, MG și altele. Cu o preocupare constantă pentru inovație și cunoaștere, ATP Group s-a diferențiat printr-un parcurs remarcabil, de la distribuție la producție și vânzare de autovehicule de transport rutier și persoane.

Flota ATP Group este una diversificată, reflectând diversitatea brandurilor și a serviciilor pe care le oferă. De la autoturisme elegante și sofisticate la modele atractive de camioane și autobuze electrice, ATP Group asigură că fiecare brand și fiecare divizie sunt corect reprezentate.

Serviciile oferite de ATP Group sunt variate și adaptate nevoilor clienților. Centrul auto ATP Motors desfășoară activități de dealer auto și service multibrand în cele trei locații din Baia Mare, Oradea și Sânnicoară. În plus, ATP Trucks, cu unitatea sa de producție din Baia Mare, se ocupă de asamblarea camioanelor Truston și a autobuzelor electrice ATP Bus. ATP Exodus, primul pilon al grupului, este producător al suprastructurilor Stamer, echipând camioanele produse sub brandul ATP Trucks.

Prin inovație, cunoaștere și dedicare constantă, ATP Group continuă să se impună ca un lider în industria auto, oferind soluții complete și de încredere pentru mobilitatea actuală și viitoare.

Editor: Crina Ciocian

Credit foto: Clau Morar