NOAH Watch. LEMN + APA = LOVE

Una dintre cele mai des întâlnite idei pe care le auzim atunci când vorbim despre lemn, este că nu se împacă foarte bine cu apa. Însă, istoria ne contrazice. Lemnul este cel mai vechi material folosit în construcția ambarcațiunilor, asta și datorită faptului că la începuturile istoriei se găsea din belșug.

În plus, odată cu avansarea tehnologică, prin procesare, acesta a căpătat o rezistență tot mai mare la factorii agresivi ai apei de mare.

the_woman_magazine_-_noah3

Acest lucru se întâmplă și în atelierul NOAH. Procesul prin care noi creștem rezistența lemnului folosit se numește „Stabilizare”. Procesul de stabilizare asigură faptul că ceasurile noastre din lemn sunt rezistente la apă, nu absorb umiditate și nu își vor schimbă forma de-a lungul timpului, mai ales când intră în contact cu apa.

Stabilizarea lemnului pas cu pas

Acest proces realizat de către personalul nostru specializat se desfășoară în felul următor:

În primul rând, pregătim lemnul pentru procesare. Inspectat în detaliu, ne asigurăm că acesta este complet uscat. Nivelul umidității trebuie să fie sub 10%. Acest lucru este valabil indiferent de tipul de lemn pe care urmează să îl folosim.

The Woman Magazine - Noah - uscare 2

După ce această inspecție are loc, lemnul se așează cu atenție într-o cameră de vidare, care se umple cu o rășină specială, extrasă din cactus. Doar după ce toate bucățile din lemn sunt complet acoperite de această rășină, procesul începe efectiv. Întrucât lemnul conține în proporție de 80% aer în structură, prin vidarea lemnului noi reușim să îl eliminăm aproape în întregime. Lemnul stă în camera de stabilizare aproximativ 4 ore, după care se scoate.

Pentru ca procesul să fie complet, rășina trebuie îndepărtată. Pentru aceasta, introducem bucățile brute de lemn în foi de aluminiu și apoi într-un cuptor încălzit.

The Woman Magazine - Noah - vidare

Ele vor sta în cuptor până când temperatura nucleului atinge 93°C, după care este scos și lăsat la răcit până când revine la temperatura de 22°C. Acesta este momentul în care lemnul se poate folosi, pentru ca toate găurile de aer, care absorbeau umiditatea la început, sunt acum umplute cu rășină stabilizatoare.

Întreținerea lemnului

La final, dorim să oferim o rețetă pentru întreținerea și curățarea suprafeței lemnoase: se mixează o linguriță de ulei de măsline (de preferat nu foarte colorat) și o linguriță de zeamă de lămâie. Cu o lavetă curată se curăță lemnul prin mișcări rotative. Această procedură se repetă de 1-2 ori, pentru a înlătura murdăria depusă.

Pentru alte sfaturi și întrebări, lasă-ne un mesaj pe site, facebook sau instagram.