Orientare în carieră și cursuri IT organizate de Wantsome

Wantsome, Academia Prietenoasă de IT, și-a extins oferta de cursuri adăugând 4 Programe Mastery acreditate, potrivite atât începătorilor care își doresc o reconversie profesională, cât și profesioniștilor care au nevoie de un upgrade în domeniul IT. În plus, pentru a alege bine în IT dintre aceste noi cursuri, Wantsome organizează un eveniment gratuit de orientare în carieră.

Programele Mastery oferă o pregătire completă pentru o carieră în Testare, Programare Java, Programare .NET sau Programare Front-End – cursuri acreditate de Ministerul Educației și de Ministerul Muncii. Competențele se obțin în urma unui proces de învățare de 7 luni și jumătate, care însumează 180 de ore de mentorat, 70% fiind practică în adevăratul sens al cuvântului, pregătire prin simulări de interviuri tehnice și HR, coaching și un proiect final pentru portofoliu. Astfel, cresc considerabil șansele de inserție pe piața muncii după absolvirea cursului. În plus, înscrierea la un Program Mastery vine cu un curs cadou de Engleză pentru IT sau CyberSecurity, la alegere. Capacitatea de a preveni și de a gestiona atacurile cibernetice devine crucială pentru stabilitatea operațională a unei companii, iar cunoștințele de securitate reprezintă un plus la angajare. De asemenea, engleza la cel puțin nivelul B2 îți crește șansele de angajare în IT.

Conștienți că astfel de schimbări, precum o reconversie profesională, trebuie asumate informat, Wantsome organizează Alege bine în IT – un eveniment gratuit care oferă participanților șansa de a discuta direct cu specialiștii din domeniu, într-un mediu interactiv, pe platforma Zoom. Vor fi organizate camere virtuale corespunzătoare fiecărui program, inclusiv o cameră pentru consultanță în carieră cu Iuliana Anton, fondatoarea Wantsome. Fiecare participant va putea să-și aleagă camera de Zoom preferată și să participe la discuții deschise cu mentorii de la Wantsome. Evenimentul va avea loc pe 9 februarie, între orele 18:00 – 20:00. Participarease efectuează prin înregistrarea pe pagina evenimentului de pe site-ul Wantsome. Nu sunt impuse condiții, însă înscrierea prin formular și prezența la eveniment oferă șansa de a câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre cele 3 locuri cu 25% reducere la Programele Mastery, la alegere.

„O pregătire de scurtă durată într-o zonă restrânsă a IT-ului nu se dovedește suficientă pentru a satisface așteptările angajatorilor, generând astfel dificultăți la interviurile de angajare. Mai mult, am observat că cei care se alătură programelor noastre sunt profund interesați de aspecte precum stabilitatea locului de muncă și securitatea financiară. Aceste lucruri s-au adăugat pe lista de motive pentru care implementăm Programele Mastery, cursuri aprofundate, care te pregătesc complet pentru o profesie cu acte în regulă, în IT. Sunt cursuri cu o programă atent elaborată, care abordează competențe diverse ce completează direcția principală a fiecărui curs, făcând diferența la angajare. De exemplu, în cadrul Programului Mastery de Java, începem cu introducerea în programare, urmată de dobândirea cunoștințelor necesare pentru a deveni un programator Java, inclusiv cu noțiuni de Spring și Front-End, precum și înțelegerea bazelor de date. Desigur, aceste cursuri sunt adaptate la cerințele actuale ale pieței, pentru a asigura o pregătire actualizată și relevantă”, declară Iuliana Anton. 

Pentru Wantsome, anul 2023 a însemnat 40 de programe de mentorat, 577 de cursanți, peste 70 specialiști IT, care au beneficiat de finanțare 100%, prin fonduri europene, la cursurile de upgrade de skilluri, 18 lecții demonstrative gratuite pentru public, 10 workshopuri gratuite pentru comunitate, 30 de săptămâni de HR și 30 de evenimente Unboxing Day – un fel de examen final, în care fiecare cursant are oportunitatea de a-și prezenta proiectul în fața specialiștilor din industrie, noi episoade din Wantsome Podcast și multe alte evenimente live. 

 

Despre Wantsome

Înființată în 2017 la Iași cu scopul de a pregăti tineri și adulți să facă față cererii de pe piața de IT, Wantsome, Academia Prietenoasă de IT, a devenit cea mai mare unitate de învățământ independent în IT din Nord-Estul României. În 2019, a deschis un sediu și în București iar în 2020, în contextul pandemic, Wantsome și-a mutat toate cursurile în online, deservind vorbitori de limba română din întreaga țară și de peste hotare.
Până în prezent, Wantsome a înregistrat un număr de peste 3.000 de absolvenți, angajări în peste 140 companii IT de outsourcing sau de produs, 49 de programe de mentorat susținute de 85 de traineri cu experiență, specialiști în IT în companii de renume internațional.

 

Credit foto: Miluta Flueras