PEDITEL – devine hub medical integrat de telemedicină pediatrică

După aproape 7 ani, peste 270.000 de copii ajutați non stop de o echipă medicală empatică, profesionistă, dedicată și orientată spre siguranța copiilor, peste 61.000 de ore de asistență medicală non stop și un serviciu comunitar gratuit care a adus liniște, sfaturi medicale utile și suport familiilor din România și diaspora, PEDITEL trece la nivelul următor – devine Hub medical integrat de telemedicină pediatrică.

Premiul de 20.000 de euro obținut în finala acceleratorului Innovators for children, implementat de Impact Hub Bucharest și Fondation Botnar ne va ajuta ca, începând din martie 2021, PEDITEL să integreze o soluție completă de telemedicină, prin care medicul PEDITEL va putea fi contactat prin: apel telefonic, apel video, chat, mesaje, va dispune de dosar medical în care părinții pot încărca documente medicale, într-un circuit securizat, ca analize, CT, RMN.

1

Alte funcționalități: e-rețeta, carnetul virtual de vaccinare, precum și video si articole de educație medicală ca: alăptare, diversificare, dezvoltarea neuro-motorie a copilului 0-5 ani și integrarea altor 8 specialități conexe pediatriei: neonatologie, kinetoterapie, nutriție, logopedie, psihoterapie.

Astfel, hub-ul pluridisciplinar de telemedicină pediatrică  PEDITEL va fi o resursă completă de suport medical și educație medicală integrată cu scopul de a oferi ajutor necondiționat părinților și viitorilor părinți de graviditate până la 18 ani. 

”Peditel 1791, singurul call center medical pediatric gratuit din România, un serviciu comunitar gratuit al Fundației Părinți din România, a pornit ca inițiativă  a clujenilor și a devenit un model de bună practică pentru ceea ce mediul privat poate construi la nivel național, spre beneficiul întregii comunități a părinților din România și diaspora. În cei șapte ani de funcționare continuă, sute de mii de părinți au apelat medicii Peditel și le mulțumim partenerilor noștri care fac posibilă continuitatea și creșterea proiectului.” a declarat Cătălin Chiș- Președintele Fundației Părinți din România

 

”Prin noua soluție tehnologică de telemedicină integrată dezvoltată de PEDITEL- peste 150.000 de copii din România și Diaspora  au acces la asistență medicală pediatrică, non stop. Pentru că sănătatea copiilor este un drept. Dezvoltarea PEDITEL este o muncă continuă, de peste 11 ani, a unor oameni dornici să schimbe în bine comunitatea în care trăiesc” a declarat Cristina Grigore – Coordonatorul PEDITEL.

Despre PEDITEL 

Peditel 1791 este un call center pediatric care oferă sfaturi medicale în regim, non–stop, gratuit, funcționează național și internațional, fiind o inițiativă comunitară a FUNDAȚIEI PĂRINȚI DIN ROMÂNIA.

Serviciul gratuit PEDITEL1791 este deservit de 15 medici specialiști/primari. Programul de lucru este structurat pe 3 ture și o gardă are 7/10 ore. Serviciul funcționează non stop, fiind deservit de 1 medic/tură sau gardă. Serviciul dispune de 26 de protocoale medicale, 1 centrală telefonică tip VOIP și 1 soft medical. Apelurile sunt preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală.

Peditel 1791 se adresează oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său, NU pentru urgențe care se vor adresa 112 și Unităților de Primiri Urgențe.

Pentru a veni in sprijinul tuturor copiilor, Peditel se poate apela din toate rețelele fixe și mobile, de oriunde din lume, la numărul fix cu tarif normal +40377771111.

Credit foto: Alex Galmeanu