Premiile EMMY 2017 au fost cucerite de poveștile femeilor excepționale

„2017 a fost un an incredibil pentru femei în televiziune!”

(Reese Witherspoon și Nicole Kidman,

Emmy Award 2017)

Premiul Emmy reprezintă premiul american care recunoaște excelența în televiziune și corespunde premiului Oscar pentru film, premiului Tony pentru teatru și premiului Grammy pentru muzică.

Deoarece premiile Emmy sunt oferite pentru diferite sectoare ale televiziunii americane, acestea sunt prezentate în diferite ceremonii anuale, desfășurate pe tot parcursul anului. Evenimentele care primesc cea mai mare acoperire media sunt Premiile Primetime Emmy și Premiile Emmy Daytime, care recunosc munca remarcabilă în programele americane de divertisment.

emmy3

Alte ceremonii notabile sunt cele care onorează programele sportive naționale, știrile naționale și documentarele, rapoartele naționale de afaceri și financiare, precum și realizările tehnologice și de inginerie în televiziune, inclusiv premiile Primetime Engineering Emmy.

Premiile Emmy regionale sunt prezentate, de asemenea, în toată țara, în diferite momente ale anului, recunoscând excelența în televiziunea locală și de stat. În plus, International Emmys primesc premiul de excelență pentru programele TV produse și difuzate în afara Statelor Unite.

emmy4

Când Lena Waithe a urcat pe scenă, în noaptea de duminică, pentru a accepta premiul Outstanding Writing for a Comedy Series, a devenit prima femeie de culoare care a câștigat în cadrul acestei categorii. Lena Waithe este una dintre femeile care au câștigat premii la cea de-a 69-a ediție a ceremoniei, pentru faptul că au scris, au regizat și au jucat în filme bazate pe povești care se axează pe viața femeilor.

„The Handmaid’s Tale”, „Big Little Lies” și „Black Mirror: San Junipero” au câștigat recunoașterea în cadrul mai multor categorii, printre care Outstanding Drama Series, Outstanding Limited Series și Outstanding TV Movie.

emmy6

„The Handmaid’s Tale” este o adaptare a distopiei drepturilor de reproducere din anul 1985, realizată Margaret Atwood, regizată de Reed Morano, câștigătoare a premiului Emmy, creionând o castă dominată de femei, condusă de personajul interpretat de actrița Elisabeth Moss.

„Big Little Lies” este o poveste despre violență domestică, fiind bazată pe romanul scris de Liane Moriarty și, din nou, condusă de o castă de femei. În spatele scenei, co-starurile Reese Witherspoon și Nicole Kidman au contribuit și în calitate de producatori.

„Black Mirror: San Junipero” prezintă povestea de dragoste științifico-fantastică, în care au jucat Mackenzie Davis și Gugu Mbatha-Raw, care a urcand rapid în topul preferințelor fanilor.

IF

Laura Dern, actrița din „Big Little Lies”, care a lucrat de la vârsta de 11 ani, a recunoscut faptul că a lucrat doar „cu 12 femei”, de-a lungul carierei sale îndelungate. „Aceasta este o prietenie care a creat apoi oportunități”, a spus Nicole Kidman. „Să aducem femeile în centrul propriilor povești și să le transformăm în eroine!” a adăugat Reese Witherspoon.

Julia Louis-Dreyfus, starul filmului „Veep”, a reușit să facă istorie cu premiul Outstanding Lead Actress in a Comedy Series, devenind primul actor care a câștigat un Emmy de șase ori consecutiv pentru același rol.

68th Primetime Emmy Awards, Press Room, Los Angeles, USA - 18 Sep 2016

Dincolo de premii, numărul femeilor care scriu și regizează, rămâne în continuare mult mai mic decât cel al bărbaților. Potrivit Los Angeles Times, în anul 2017, doar 21 din cei 114 de scriitori, nominalizați pentru seriale de dramă și seriale de comedie, au fost femei și doar 3 dintre cei 25 de directori, nominalizați în aceleași categorii, au fost, de asemenea, femei.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana, profesor pentru învățământul preșcolar, cu o experiență de 12 ani în domeniu, este autorul cărții „ Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.

Surse foto: laineygossip.com, latimes.com, petocuri.ro, ferretbuzz.com, tvline.com. Sursă articol: huffingtonpost.com.