Prima zi la un loc de muncă. Cum îi faci față cu brio

Schimbările sunt mereu solicitante. Prima zi la un nou loc de muncă vine, desigur, cu multe emoții. Există însă câteva aspecte de care dacă vei ține cont, experiența va fi un succes.

Înainte de orice, asigură-te că nu vei întârzia, ci mai mult, că vei ajunge acolo puțin mai repede față de ora stabilită. Vei da din start impresia că ești responsabilă și implicată. Pregătește-ți un mic discurs despre cine ești, unde ai mai lucrat, ce te definește, lucrurile-cheie pe care vrei ca noii tăi colegi să le știe despre tine.

confident-woman-sitting-with-books_23-2147666507

Uită de timiditate, fă cunoștință cu toți colegii, zâmbește natural și pregătește-ți câteva întrebări, generale, dar totodată personalizate pentru locul în cauză, care să te ajute pentru a lega primele conversații. Vor aprecia faptul că vrei să știi anumite aspecte.

Îmbrăcămintea este, desigur, esențială. Vei spune că soluția-cheie este o ținută business, care să inspire profesionalism. Ai dreptate, însă, asigură-te că cei din birou se îmbracă așa. Dacă în schimb atmosfera este una mai relaxată, mizează și tu pe o ținută smart casual deoarece vrei să dai impresia că te potrivești perfect cu locul, nu-i așa?

glasses-cheerful-home-indoor-young_1262-2817

Nu uita de limbajul corpului. Tu transmiți mesaje atât prin ce spui, cât și prin gesturi. Evită o atitudine de închidere, deci nu ține mâinile și picioarele încrucișate, gesticulează moderat și ia cu tine energia pozitivă.

By Loredana Bertișan – Editor Contributor The Woman

2

Loredana este de profesie jurnalist, cu experiență de peste cinci ani în domeniu. A lucrat pentru mai multe publicații locale și naționale și a urmat mai multe stagii de formare în domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Este absolventă a Departamentului de Jurnalism din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai”. Pe parcursul studiilor a descoperit că are o pasiune pentru partea de social și voluntariat, așadar a creat comunitatea Art4Education prin care se ocupă de campanii caritabile pentru copiii din satele României.

Sursa foto: Freepik