Rania Al Abdullah, Regina Iordaniei, una dintre cele mai influente regine din lume și muza marilor designeri”

Rania, Regina Iordaniei este soția regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, devenind ,,cea mai tânară regină din lume” la doar 29 de ani. Chiar dacă în prezent este mama a patru copii, a rămas o femeie foarte activă pe plan politic și social, fiind numită de două ori în topul celor 100 de persoane cele mai influente din lume, de către publicația Forbes.

Deși este de religie musulmană, Regina Iordaniei iese din tiparele specifice, acest fapt dovedindu-se chiar în momentul în care a acceptat cererea în căsătorie, la două luni de la petrecerea unde l-a cunoscut pe cel care avea sa îi fie soț: ,, În 1993, când l-am întâlnit pe prințul Abdullah la o cină, nu îndrăzneam nici pe departe să îmi imaginez ce îmi pregătește soarta”.

Stilul ei rafinat a trezit interesul marilor designeri ai lumii, pentru care a devenit muză: ,,Are un corp de model și se prezintă întocmai ca o regină, ce ți-ai putea dori mai mult?”( Giorgio Armani).

După ce și-a asumat rolul de regină, Rania a încercat să transmită un mesaj de toleranță și respect în Orientul Mijlociu și în lume, implicându-se activ în îmbunătățirea educației copiilor din Iordania. Principalul său rol este acela de a-l ajuta și susține pe soțul său în eforturile sale de a îmbunătăți standardul de viață a cetățenilor din Iordania: ,, Din fericire nu eram tocmai străini acestui stil de viață publică, dar rolurile de prinț și prințesă erau totuși mult mai puțin stricte și dificile decât acela de regină și rege, iar adaptările pe care trebuia să le facem erau majore. De fapt, acest proces este nefinalizat și noi încă mai lucrăm la noi înșine în fiecare zi.” declară Regina Rania al Abdullah pe site-ul oficial al Falmiliei Regale a Iordaniei.

atat-de-elegante-si-frumoase-incat-nu-ti-poti-lua-ochii-de-la-ele-cele-mai-stilate-printese-si-regine_24_size5

Într-un interviu acordat postului de radio Play 99.6 FM, în anul 2007, Regina Rania vorbește despre caritate:

,,Este ușor să rămâi indiferent și să uiți de ceilalți, să te lași orbit doar de propriile nevoi și probleme. Ne-am îmbogățit pe dinăuntru, am căpătat mai multă profunzime. Am înțeles atâtea lucruri pe care nu le știam, am cunoscut atâția oameni de la care avem multe de învățat. Odată ce ai trecut de bariera egoismului, vei vedea cât de ușor îți este să te apropii de oamenii care îți ies în cale în viață și nu vei mai putea renunța la acest mod de a fi”.

Înainte de a deveni regină, Rania al-Abdullah avea o viață normală, fiind angajată în cadrul departamentului de marketing al companiei Citibank și apoi la reprezentanța Apple de la Amman. În prezent este autoarea mai multor cărți dedicate copiilor, iar una dintre acestea („The Sandwich Shop”) este bestseller pe lista New York Times, cartea promovând un mesaj de înțelegere între rase.

By Diana Arieșan – editor contribuitor The Woman

Sursa foto - Marta Popescu Photography

Diana este profesor pentru învățământul preșcolar cu o experiență de peste 11 ani și autorul cărții „Abis în dealul sihastru”, lansată în anul 2013 (Editura Grinta, Cluj-Napoca). În anul 2015 a devenit membru al Cenaclului UBB, proiect realizat în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj. Absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației și a Școlii Populare de Arte „ Tudor Jarda”, din Cluj-Napoca, secția retorică, Diana are preocupări pentru artă, sub toate formele sale. În perioada 2012-2014 a fost membru al trupei de teatru „ Pavlov 25”, iar în prezent își consolidează abilitățile de retor în cadrul diferitelor evenimente culturale.