Românca Gabriela Ruse va juca finala la Transylvania Open, cel mai bun turneu din lume WTA250

Gabriela Ruse se califică în finala Transylvania Open după o victorie superbă în fața favoritei 4 a turneului, Rebeka Masarova. Gabriela a învins-o, 6-1, 6-4, pe Masarova și merge în a treia sa finală WTA a carierei, după cele de la Hamburg și Palermo, ambele jucate în 2021.

Gabriela continuă astfel un parcurs excelent la Cluj, unde le-a învins până acum pe Alycia Parks, favorita 2, apoi pe Anna Bondar, pe Emiliana Arango și, acum, pe Masarova.

Citeste aici: Gabriela Ruse: “Până nu dai mâna cu adversarul, meciul nu s-a încheiat”

E un rezultat cu o semnificație specială, un rezultat care o readuce pe Ruse în prim-planul tenisului mondial.

În meciul de astăzi, contra Rebekăi Masarova – o jucătoare solidă, înaltă, cu un stil de joc pur ofensiv, care își câștigă punctele prin loviturile în forță – aceasta s-a aflat în majoritatea meciului în defensivă, fiind obligată să se apere. Ruse a ținut-o, prin jocul său alert și agresiv, în spatele liniei de fund și a obligat-o să acopere terenul, dintr-un colț în altul, făcându-și viața ușoară astfel.

Credit foto: Cezar Bulat, HVIDROOM

Românca a fost și azi precum în restul săptămânii: relaxată, parcă eliberată de orice presiune și stres, iar asta s-a simțit și în jocul ei. A gestionat bine punctele importante, a lovit curat și a avut o libertate aparte în lovituri: a lovit fără rețineri, a acceptat momentele mai slabe, când erorile s-au adunat în dreptul ei, și nu a lăsat nimic să îi afecteze starea.

De altfel, aceasta a fost una dintre cheile succesului ei din această săptămână. Stilul lui Gabi e unul care vine la pachet cu riscuri. Dar românca a reușit să țină sub control numărul erorilor neforțate în această săptămână și a știut să gestioneze excelent momentele complicate. Când găsește o astfel de combinație – joc fără griji, fără să se lase afectată de presiune, și numărul erorilor păstrat sub control – Ruse e greu de scos de pe teren. Nu doar că lovește puternic, dar are și o intensitate deosebită, cu care își sufocă adversara.

La finalul meciului Gabriel Ruse a declarat:

Credit foto: Cezar Bulat, HVIDROOM


M-am simțit extraordinar. În momentul în care am pășit pe teren, am fost foarte aproape să plâng. M-am abținut cu greu. Oamenii care au venit astăzi să mă susțină au fost extraordinari, nu doar astăzi, toată săptămâna.
Mi-am dorit din tot sufletul să joc pe o astfel de arenă, de când eram mică mi-am imaginat un astfel de meci. Sunt atât de bucuroasă, însă foarte obosită.
Nu am știut cum altfel să îmi manifest fericirea. Am pupat pământul pentru că sunt acasă, în fața oamenilor, mi-am dorit atât de mult să câștig și să nu îi dezamăgesc, și au fost niște sentimente și trăiri pe care nu le-am mai avut niciodată până acum, nemaicâștigând atâtea meciuri acasă. Am simțit că a jucat România, nu Gabriela Ruse, astăzi pe teren.

Gabriela rămâne neînvinsă în semifinalele WTA, câștigându-le pe toate cele trei jucate. Pentru al doilea său trofeu WTA, Gabriela o va înfrunta în finala Transylvania Open pe Tamara Korpatsch, cea care a învins-o în două seturi pe Eva Lys. Aceasta va fi a treia lor întâlnire, ultimele două meciuri fiind câștigate de Ruse, în câte trei seturi.

Ruse devine, de asemenea, a doua româncă ce joacă o finală la Transylvania Open.

Credit foto: Cezar Bulat, HVIDROOM

Transylvania Open, consacrat ca fiind cel mai bun turneu din lume la categoria WTA 250 în 2022, a revinit la Cluj-Napoca. Meciurile se joaca în interior, pe suprafața dură, în cadrul BT Arena, pe două terenuri de joc. În joc sunt puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de peste 259.000 dolari.

Toți iubitorii tenisului sunt așteptați să se alăture acestui spectacol extraordinar al finalei la Transylvania Open WTA 250.

Biletele se regasesc pe site-ul evenimentului prin platforma entertix aici: https://transylvaniaopen.ro/ro/bilete/